Капитанът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски сподели пред официалния сайт своите впечатления от лагера в Австрия. Той е на мнение, че подготовката е била интересна и ползотворна. Чорбаджийски вижда сериозен прогрес в отбора, но уточни, че няма причини за главозамайване, защото все още има доста пропуски за отстраняване. 

"Добра подготовка. Бързо минаха тези осем дни. Имах много мачове, което бе интересно. Нямаше толкова физическо натоварване. Представихме се добре, но не трябва да си правим генерални изводи и да се самозалъгване. Идеята беше да се разпредели игровото време и всички да се натоварят по еднакъв начин. Видя се, че имаме много пропуски и трябва още работа", заяви капитанът на "червените" и сподели, че не си прави грешни изводи от победите в проверките. .

"Победихме големи имена във футбола, но както казахме и по време на мачовете в една контрола не е същото. В официалните мачове е различно. В проверките се дава шанс на всички футболисти", сподели Чорбаджийски и коментира казуса с изваждането на отбора от жребия в Лига Европа.  

"Честно казано, останахме разочаровани, че няма да играем в Лига Европа. В последната седмица имаше положителни информации, но не се получи. Така ще имаме повече време да се подготвим за предстоящите мачове от първенството", сподели защитникът и продължи с анализа на подготовката.

"Понавлязохме в ритъм. Няколко човека изобщо не сме почивали. Другите момчетата почиваха 10 дни. Няма как да излезем от форма. Сега ще починем малко и после ще имаме време да вдигнем нивото до мача със Славия", след което коментира и шансовете за спечелването на титлата. 

"ЦСКА винаги трябва да надгражда. Никога не трябва да се примиряваме с това, което имаме, а трябва винаги да искаме повече. В ЦСКА сме максималисти. Не трябва само да се целим в първенството, а където и да играем трябва да се представяме достойно. Във всяко интервю говорим за титлата, но нека не нагнетяваме напрежение. Имаме страхотен колектив и резултатите го показват", завърши Божидар Чорбаджийски.