Офанзивният халф Велко Батрович стана четвъртото ново попълнение на Етър. 23-годишният черногорски полузащитник парафира договор за година и половина с "виолетовите", като преди това премина медицински тестове, и от утре се присъединява към подготовката на отбора. Батрович е роден на 5 март 1994 г. в Подгорица.

Юноша е на местния Бубамара, а през 2010 г. преминава в младежкия тим на Партизан. В мъжкия футбол дебютира с екипа на Зета Голубовци, а през 2012 г. подписва договор с полския Видзев за 3.5 години.

Първия сезон играе в 6 мача, но в следващите два става основен играч и натрупва 58 мача с 4 гола. От 2015 година кариерата му тръгва към Словения, където облича екипите на сериозни клубове като Завръч, Домжале и Кръшко.

Има мачове за националния отбор на Черна гора до 21 г. Велко Батрович е поливалентен играч в атаката, като може да играе по левия и десния фланг и зад централния нападател. Любопитен момент в кариерата му е, когато едва 15-годишен през 2009 г. е поискан от Арсен Венгер в Арсенал и описан в някои медии като новия Меси./БТА