В Етър са много доволни от условията и свършеното по време на първия лагер в Дряново, съобщи главният мениджър на клуба Красимир Балъков. "Виолетовите" стартираха на 8 януари и са на лагер там от 10 януари до утре.

"Първите десет дни от подготовката минаха много добре. Тренирахме пълноценно, въпреки лошото 3-4 дни време. Благодарение на добрата комуникация между Велико Търново и Дряново в лицето на двамата кметове Даниел Панов и Мирослав Семов, прекарахме първия лагер в много добри условия. Искам специално да им благодаря. Абсолютно доволен съм от първия лагер", коментира Балъков.

Утре "болярите" ще изиграят първата си контролна среща – от 14:30 ч. на стадиона в Мъглиж те срещат Верея. Балъков обаче предупреди, че не е от треньорите, които отдават значение на резултати от контроли.

"При мен приятелските срещи са повече тренировки, отколкото мачове. Надявам се направим добра тренировка днес преди мачовете в Турция. Там вече ще наблегнем на схемата на игра, ще уточняваме спортно-технически нещата, докато първият лагер бе с физическа подготовка. Там ще работя и по новата концепция, с която ще играем напролет", обяви Бала.

В събота Етър тръгва за Анталия, където ще остане до 3 февруари. Там освен тренировките му предстоят и 4 проверки – с Лех Познан, Железничар Сараево, Стумбрас (Литва) и Олимпия Любляна. На 10 февруари срещу Литекс е официалното представяне на отбора, а първият официален мач е на 17 февруари със Септември от 13 ч. на стадион "Ивайло".

Три са сигурните досега нови попълнения – Душан Младенович, Даниел Младенов и Георги Пашов. За Анталия ще пътува и вратарят Денис Григич, който е на проби. До утре ще стане ясно дали ще има още едно-две нови попълнения.

"Малко промени ще стават в близката седмица, но това не е изключено, защото селекцията не е приключена. Търсим нападател. Не е лесно, когато нямаш големи финансови средства да привличаш добри футболисти."

"Стремим се да вземем играчи, които може да не са топ футболисти, но да ни паснат на концепцията и да отговарят на нашите виждания. С много български играчи разговаряхме и искахме, но освен Младенов и Пашов не успяхме друг."

"Трябва да сме реалисти, футболистите играят за пари, а има опитни клубове в Първа лига като „Черно море“, „Ботев“, „Славия“, които имат отдавна изградени структури. Не можем да влезем в техните изисквания, но това не е проблем. Търсим и други варианти."

"В България е много трудно да вземеш качествен футболист, защото са много малко и ги търсят и други отбори. Но досега селекцията върви добре, нещата се случват, водим още разговори", увери Красимир Балъков.

Целта е да вдигнем конкуренцията в отбора и на всяка позиция да имаме по двама качествени футболисти, които да се конкурират помежду си. Защото сезонът е много дълъг и тежък, добави главният мениджър на "виолетовите".