Нападателят Тодор Колев няма да пътува за лагера на Етър в Анталия. Опитният футболист има лека травма, която ще му попречи да се готви пълноценно. Единият от двамата юноши, трениращи с тима – Николай Стефанов, също пропуска лагера, тъй като е с лека мускулна травма.

На двамата няма да се разчита и за утрешната контрола с Верея, съобщава сайтът на клуба. Наставникът Красимир Балъков е много доволен от другия юноша от школата Кольо Станев и ще му даде шанс в мъжкия отбор. 

"Кольо издържа на натоварванията и ще остане при нас и след подготовката. Трябва да търсим реализация и на нашите момчета, които имат качества и да им дадем шанс да пробият в мъжкия футбол. Кольо Станев е едно от тези момчета, Велико Търново иска да вижда и търновски футболисти", заяви Балъков.

В момента Етър разполага с 25 футболисти, от които трима вратари. С такава по брой група Красимир Балъков смята да работи и по време на първенството. "22 полеви играчи са напълно нормална бройка", коментира бронзовият медалист от САЩ'94.

Етър ще продължи и напролет да води тренировките си в Дряново, където по думите на Балъков стадионът е много добър, а когато условията не разрешават – ще се ползва изкуственият терен в Царева ливада, където условията също са перфектни.

"Имаме обещанието да тренираме там и това ще ни реши засега проблемите. Но ни е ясно, че тепърва ще се занимаваме с въпроса за базите, вече повече от година и аз се занимавам с това. Да си имаме и тук база за мъжкия отбор, детско-юношеската школа и Спортното училище. Това е изключително важно, дошло е време това най-после да се реализира", завърши Бала.