Черно море победи Пирин с 2:0 в стартиращия мач на 30-ия кръг на Първа лига, втора осмица, група А. Головете за успеха на Морето дойдоха след автогол на вратаря Георгиев в 39-ата минута и попадение на Мартин Минчев в края на полувремето.

След този успех момчетата на Илиан Илиев вече имат 37 точки и със сигурност ще се борят за местата даващи право на участие в Европа, а Пирин ще се бори за оцеляването си..

През първата част двата отбора не впечатлиха зрителите с особено интересен футбол, а сякаш закономерно двата тима щяха да се оттеглят на почивка при нулево равенство, когато в  39-ата минута след центриране на Фенуш към Василев в наказателното поле на Пирин, в опита си да изчисти кълбото вратарят на домакините Георгиев вкара топката в собствената си врата.

Мартин Минчев направи резултата 2:0 в 45-ата минута на двубоя, след като стреля отлично извън наказателното поле и така варненци се оттеглиха на почивка при 2:0.

През втората част сякаш мачът нямаше особен заряд и не се запомни с много красиви моменти. За домакините пропуски направи Преслав Йорданов, а за гостите чисто положение изпусна Кузма.

Така Черно море спечели с 2:0.

Ето и съставите на двата отбора:

Пирин: Георгиев, Костадинов, Хендерсън, Ничев, Йорданов, Кирилов, Чапов, Сандев, Боджадж, Попев, Митев
Черно море: Макенджиев, Зехиров, Димов, Хасани, Кононго, Витанов, Илиев, Ндонгала, Минчев, Василев, Фенуш

съдия: Ивайло Стоянов