Наставникът на Пирин Милен Радуканов похвали тима на Черно море за победата над тима му в Благоевград. Така "орлетата" останаха да се борят само за оцеляването си в елита след тази развръзка.

"Поздравявам Черно море, заслужи си победата. По-качественият отбор с по-дълга скамейка и с добра организация. До гола не отстъпвахме по никакъв начин. Фатален гол след лична грешка, а след втория гол всичко приключи."

"Ние не можем да правим много планове с групата, с която разполагаме. Черно море си въртят играчите, вижте им скамейката, вижте и нашата. Не можем да избираме, не можем д правим нищо. Много е трудно, много е сложно", заяви Радуканов пред DIEMA SPORT след мача и сподели какви са проблемите със състава му.

"Чух Илиан Илиев какво каза за Минчев, нашите юноши още не са готови. Едно е да играеш спокойно, друго е да си под тотално напрежение. Сложна е нашата ситуация, не можем да правим чудеса от героизъм."

"Но се опитваме да играем, при 0:2 обаче беше трудно. Ради Кирилов беше с температура и стомашни болки. Рения е с разтежение, дано Преслав не се е контузил тежко. Кажете на кой отбор сме конкурентоспособни като брой хора", добави специалистът.

"Дано в близко бъдеще тези момчета влязат, но важно е как ще влезем другия месец. Дано тези момчета се развият и играят на по-добро ниво. Не мога да си избирам съперници, вижте ми групата. Дайте си отговор в какво положение е Пирин", сподели още Радуканов и продължи да се оплаква от условията си на работа.

"Трудно е да сме конкурентоспособни на който и да е отбор от елита, дори на Бистрица. Цяла година си проличава пиринският дух, но не може само на него да разчитаме. Само с дух не става, трябват много неща. Оптимизъм има, докато има шанс, ще се борим да го оползотворим", заяви още специалистът.

"Играем, работим, тренираме, но е трудно. Знам какво беше миналата пролет, знам какво е сега и е много тежко. Свалям шапка на момчетата сега, дават всичко от себе си, но класата вече си казва думата."

"Когато има грешки, само окуражавам момчетата. След като вратарят е допуснал гол, но не е само негова грешката. Когато грешим, грешим всички, начело с мен. И като побеждаваме, побеждаваме всички. Ако го разкритикувам на почивката, само ще затормозя момчето", завърши треньорът на Пирин.