Наставникът на Черно море Илиан Илиев се изказа повече от ласкаво по адрес на 16-годишния Мартин Минчев. Младокът направи много силен мач при победата с 2:0 срещу Пирин, като ознаменува добрата си игра и с попадение. След края на двубоя в Благоевград, треньорът му заяви, че е пример за другите юноши как трябва да се тренира и как трябва да се играе.

„Доволен съм най-много от характера и от това, че в такъв пряк двубой, бяха по-смели. Показаха характер и победихме, Това е добре и ще ни даде спокойствие. Вече ще мислим за горните плейофи“, започна Илиев пред DIEMA SPORT.

„Мисля, че стана равностоен мач. Имахме малко преимущество в началото. После Пирин изравниха играта. Мисля, че след втория гол, стана не мога да кажа по-лесно, защото при едни инкасирано попадение, интригата се връщаше. Но не съм доволен, че не можахме да завършим ситуациите за трети гол. В такива мачове се проличават големите характери“.

„Казах и на Зехиров, че в мача, в който не бе предвидено да бъде титуляр, си направи най-силния двубой. Стефан получи леки болки в адуктора и решихме да не рискуваме. Затова го сменихме“

„Минчев е пример за другите млади как трябва да се тренира и как трябва да се играе. Някои от тях, ще им го кажа, че много лесно искат с етикета юноша да влизат да играят. Те полагат усилия, но трябва да полагат много повече и той им е пример. Той влиза, защото знаем, че ще свърши работа. Това е прекият пример как трябва да се трудиш. Нашите фенове искат да играят повече юноши, но те трябва да са готови и да го заслужат с много труд в тренировките и мачовете. Ако оставим Марти, има и още няколко момчета, ще тренира цял ден. Дано и други последват неговите стъпки като работа“, заяви Илиев.

„Александър Цветков е част от отбора. В тези три мача за седем дни, всеки ще получи шанс. Когато преценихме, че е нужен, влезе днес и си свърши работата“.

„Тези два предстоящи мача ще ни дадат възможност да дадем почивка на играчи, които изкараха по-голямата част от шампионата до сега. Ще дадем шанс и на други, за да видим и какви хора имаме в запас“, завърши Илиев.