Треньорска рокада в Левски няма да има, дори отборът да не спечели баража с Черно море за Лига Европа. Това обяви изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов на тържествата по случай 104-ия рожден ден на клуба. 

Според шефа на столичния гранд, отборът се развива в правилната посока и сега не е моментът да се правят промени. Това означава, че бъдещето на наставника Делио Роси е сигурно. 

"С увеличаването на броя на годините, нарастват и очакванията към отбора. Надявам се със следващата година да продължи възходящото развитие на Левски. Резултатът от финала за Купата на България охлади настроението ни, но като цяло се развиваме в положителна насока."

"Надявам се футболистите да са спокойни, но не и отпуснати за мача с Черно море, защото той е много важен. Бъдещето на Делио Роси не зависи директно от този мач. Той има договор за още една година. Нашата цел е да си извлечем поуки от грешките през тази кампания и да не ги повтаряме през следващата", заяви Иванов. 

Той разкри още, че ръководството търси вариант за нов спортен директор. "Сините" са без човек с подобни функции от февруари насам, когато оставка подаде Асен Букарев. Според Иванов, името на Наско Сираков не е обсъждано за този пост. 

"Не са спекулации информациите, че търсим нов спортен директор, защото тези думи излязоха от моята уста преди няколко дни. Тепърва предстои да правим изводи за изминалия сезон, но засега те ни водят натам, че имаме нужда от по-добра организация на цялата футболна и спортна дейност в клуба."

"Кирил Вангелов няма да е новият спортен директор. Не сме обсъждали и името на Наско Сираков. По-скоро сме се съсредоточили върху това да сме наясно с нашите изисквания за човека на поста, а като го изясним, ще се спрем и на самото име, ще имаме достатъчно време да го намерим", добави Иванов. 

Накрая той коментира и ситуацията с двамата играчи с изтичащи договори в тима в момента - Роман Прохазка и Васил Панайотов. Според него, развръзка за бъдещето им се очаква съвсем скоро. 

"Има оферти, водят се и разговори с двамата. Надявам се възможно най-скоро да имаме отговори и да обявим какво ще е бъдещето им", завърши изпълнителният директор на Левски.