Подалият оставка като мениджър и координатор на спортно-техническата дейност в Левски Асен Букарев разкри пред "Спортно шоу Гонг" какви са впечатленията му от наставника Делио Роси. Според него, италианецът все още трябва да се докаже у нас, въпреки богатата си визитка в италианския футбол.

"Не мога да кажа, че съм намерил общ език с Делио Роси. Странен човек е, желая му искрено успех. Днес му обявих, че му желая да вземе Купата и дори да се пребори в първенството. Той е с богата визитка, но все още трябва да се докаже пред публиката."

"Не искам да изнасям неща от кухнята. Нека отборът започне първенството спокойно. Играчите са силни, Делио Роси трябва да намери позициите им. Аз конфликт с Делио Роси нямам, конфликт и с другиго нямам. Просто имаме разминаване в позициите. Не искам да разкривам нищо, дребнаво ще е да влизам в подробности", заяви Букарев. 

Той сподели и какво е състоянието на първия тим в момента. Бившият футболист на "сините" успокои феновете, че в момента е изграден солиден тим и от много години Левски не е разполагал с толкова класа. 

"Момчетата са в прилично състояние, Левски от години не е имал толкова силни футболисти. Сигурен съм в това. Аз не съм казал, че отборът е зле, напротив. Той с чужди агенти прави селекцията, ние около него с поддържаща роля помагахме Делио Роси да получи възможно най-добрите играчи." 

На самите футболисти им казах, че на всеки се случва да губи. Въпросът е как губиш. В Левски дори и да падаш, трябва да падаш прав. Това е заветът на Левски за тези над 100 години. Хората не искат само магьосници, наемници, а искат да виждат дух, да се борят за емблемата."

"Пред първия отбор има хубаво бъдеще, тези хора ще дадат всичко от себе си за Левски, но им трябва подкрепа от трибуните. Моето лично мнение е, че имаме нужда от широк и дълбок състав, не смятам, че трябва да се разделяме с футболисти."

"По пътя тая пролет ще ни трябва всеки войник. Има войници в отбора, обаче имат нужда от водач. Имат ли такъв, тепърва ще видим, говоря за треньора. Пожелавам му го и се надявам да се докаже като такъв", сподели Букарев и призова феновете да подкрепят отбора до последно. 

"Аз не съм Левски! Искам да помоля всички фенове да създадат хубава атмосфера около отбора. Аз имам просто личен проблем и го решавам. От вас зависи да създадете хубава атмосфера около клуба. На 18 февруари съм на мача с Ботев и ще стискам палци за победа. От днешна гледна точка съм сигурен, че ще я постигнем", завърши Букарев.