Голямата звезда в състава на Ботев Враца Валери Божинов бе специален гост в предаването на DIEMA SPORT – „Домът на футбола“. Той бе категоричен, че не вижда проблем да остане на стадион „Христо Ботев” във Враца до края сезона, като подчерта, че се чувства добре в настоящия си клуб. 

Все пак голмайсторът допълни, че не обича да говори по такива въпроси, тъй като в тази сфера обстоятелствата могат да се променят изключително бързо. Божинов обясни, че ако има оферти ще обмисли, но не вижда проблем да бъде част от новака в Първа лига и занапред.  

„Пропуснах последния мач с Дунав Русе, имаше пауза за националния, но сега съм по-добре. Чувствам се супер. Починах, контузията ми отмина и това е най-важното“, започна Божинов. 

„Не съм доволен от представянето си в първенството досега, защото  пропуснах срещите със Славия и Дунав. Ако бях играл в тях, може би статистиката щеше да е още по-добра“. 

От старта на сезона Божинов реализира 3 гола в 6 мача. Тази статистика стана обект на коментар отстрана на нападателя, който заяви:  „Моята работа е да играя добре, да вкарвам и да асистирам. От един нападател се иска статистика, голове, добри игри. Аз съм в такъв отбор, че с опита си трябва да помагам на младите. Знам защо съм във Враца и правя всичко да способствам с опита, класата и нивото, които имам, съставът да расте“. 

„В началото имаше респект спрямо мен. Но аз съм комуникативен, обичам да говоря, да се шегувам и бързо се стопиха ледовете. Най-хубавото е, че има добър колектив и той си казва думата, когато трябва в мачовете“, върна се назад на първите си дни във врачанския тим Божинов. 

„Не съм имал други оферти от България. Никой не ми е  звънял. Баща ми, Сашо Ангелов, ме потърси, каза ми, че за мен е важно да играя и ме покани в тима. Нужно ми бе време да обмисля позитивите и негативите. Бях убеден обаче, че повече позитиви ще има за мен. Наистина съм благодарен на баща ми, че ми подаде ръка. Надявам се аз и отбора му се отблагодарим и да изкараме хубави празници в края на годината. Остават 5 мача и ще се постараем да вземем максимален брой точки“.

„Смятам, че решението ми бе правилно. Важно е, че съм щастлив, чувствам се отново футболист. Изпитвам тръпка, удоволствие, адреналин, напрежение. Аз ако няма напрежение, не мога да играя футбол. Когато има напрежение, идва футболът. Ако не изгаряш отвътре, не може да играеш футбол. Сега се чувствам отново футболист – благодарение на Ботев Враца и баща ми, разбира се. Благодарен съм“.

Запитан за това дали вижда бъдеще си в Ботев Враца, Божинов коментира:

„Плановете ми засега са тези 5 мача докрая на полусезона. След това ще дойде време за равносметки. Най-важни са петте мача и след това ще седна с баща ми и ще говорим, и с шефовете също. Не искам да говоря за неща, които не знам какво ще се случи. Концентриран съм върху отбора. Тези 5 мача са финални. Аз имам цели и трябва да ги изпълним“. 

„Защо да не остана до края на сезона? Когато се чувствам на едно място добре и всичко ти е наред, защо да останеш? Не искам да говоря за неща, които не знам, като например дали ще се появи оферта. Мисля, че с ръководството лесно ще се договорим. Щастлив съм там. Защо да не остана?! Ако дойде оферта, ще мисля кое е по-добре. Засега обаче се чувствам добре във Враца“, допълни Божинов. 

Божинов за несбъднатия трансфер в Барса

Божинов иска България на голям форум и отсече: Ако има нужда от мен, ще се отзова