От Ботев отговориха на коментар на един от шефовете в ЦСКА Милко Георгиев, засягащо "жълто-черните".

Официалният сайт на пловдивчани публикува позиция относно думите на административния директор на "червените" Милко Георгиев след победата с 3:0 над Левски.

Милко Георгиев: Атаките срещу нас ни направиха по-силни

Публикуваме обръщението без редакторски корекции:

"ПФК БОТЕВ желае да вземе отношение относно думите на административния директор на ЦСКА-София г-н Милко Георгиев, изречени пред представители на медиите след двубоя на "червения" отбор срещу Левски. Думи, в които бе засегнат и най-старият футболен клуб в България.

В годините БОТЕВ е демонстрирал толерантно отношение и уважение към всички клубове, в това число и ЦСКА. Считаме за белег на висока култура и отговорност публични изявления по даден казус да се правят след детайлно запознаване с фактите по него.

В случая от думите на г-н Георгиев прозира абсолютно липса на информираност, поради което се обръщаме към него с молба да не въвлича името на БОТЕВ в несъстоятелни и неприемливи спекулативни изказвания.

През лятото на 2010 г. БОТЕВ започна участието си в Югоизточната В група, след като Металик (Сопот) се вля с прекратяване в БОТЕВ, а БОТЕВ запази своята автентичност. Свидната нам история и верните привърженици останаха в активите на Клуба, където вярваме, че ще бъдат завинаги.

Въпросната 2010-та е една от най-скъпите години в 105-годишната ни история, защото с безкористните и задружни усилия на много ботевисти, БОТЕВ успя да оцелее в един от най-трудните моменти на своето съществуване. Това вля много енергия в "жълто-черното" семейство и сплоти редиците ни.

Поради всичко това, е особено неприятно да слушаме подобни спекулативни и издаващи ниско ниво на информираност изявления, когато същите идват от представители на клубове, имащи претенциите да бъдат знаменосци на българския футбол.

ПФК БОТЕВ"