Ботев Пловдив победи Септември София с 2:0 в двубой от 2-ия кръг на шампионата в Първа лига. Головете за успеха реализираха Стивън Петков и Тодор Неделев. 

Пропуски пред вратата на Галев направи и Лъчезар Балтанов. Двата тима стартираха неубедително в първите си срещи, след като столичани направиха скучно 0:0 с Верея като гост, а Ботев отстъпи на Левски на "Коматево". След първото полувреме резултатът е 1:0 в полза на Ботев.

През първата част нямаше особени ситуации пред двете врати, но при образцова контаатака след грешка на Диаби, Ботев откри резултата. Шопов напредна отляво и пусна пас към Стивън Петков, който се разписа във вратата на Галев,  а всичко това в 28-ата минута на срещата„ Това беше и първата по-опасна ситуация пред една от двете врати.

До почивката нямаше опасности и пред двете врати. През вторите 45 минути на срещата Ботев беше почти пълновластен господар на терена и не позволи на съперника да си помисли да стигне дори до точката. В 64-ата минута на срещата, след като Филипов центрира отдясно, Петков пропусна топката и Тодор Неделев не остави шансове на Галев за 2:0 в полза на Ботев.

До края на двубоя на няколко пъти пропуски пред вратата на Галев направиха и Стивън Петков, и Неделев, както и Балтанов. След като Борис Галчев се появи на смяна в състава на Септември играта на домакините се посъживи, но до гол така и не се стигна. Здравко Димитров и Галчев не сполучиха от отлични ситуации.

Съставите на двата отбора:

Септември: Галев, Бенга, Чандъров, Стоичков, Димитров, Стоянов, Тилев, Гади, Диаби, Фабиано, Будинов

Ботев Пловдив: Кайзер, Димитров, Ничев, Неделев, Шопов, Балтанов, Терзиев, Петков, Минев, Густаво Афонсо

съдия: Драгомир Драганов