Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров вярва, че победата с 2:0 над Септември София във втория кръг на Първа лига ще „прочисти” атмосферата в клуба, която бе доста напрегната през цялата седмица.

Играчите на „канарчетата” успяха да сторят нужното след рокадите по висшите етажи на клубната управа, след като загубата от Левски (0:1) преди седмица изведе на преден план определени търкания между треньорския щаб и вече бившия президент Ангел Палийски.

Двама от героите от миналия сезон – Стивън Петков и Тодор Неделев отбелязаха головете на Националния стадион и донесоха първата победа за сезон 2018/2019. „Доволен съм от трите точки. Случиха се малко по-нервни, отколкото трябваше да бъде. Мисля, че се дължи на злощастно загубения преден двубой. Не е приятно, когато загубиш с гол в 93-ата минута. На това отдавам тази припряност през по-голямата част от срещата. Като цяло мисля, че контролирахме мача, владеехме повече топката и вкарахме 2 гола”, коментира Киров пред DIEMA SPORT.

„Отдавам пропуските ни днес на тази сприхавост, на нервите след предния двубой.”

„Най-вероятно и събитията около клуба през седмицата са повлияли на играчите. Нека коментираме само спортно-техническите неща. Действително имахме среща с борда на директорите, всичко е изяснено. По принцип никога не е имало разногласия между нас. Най-важното е отборът да стъпи на крака, а това ще стане с победи. С тях се трупа самочувствие, те ще изчистят психическата нервност.”

„Не сме коментирали селекцията на този етап, ще имаме среща по тази тема през седмицата. Засега няма нищо конкретно”, завърши Киров.