Президентът на Етър Велико Търново Александър Нанков заяви, че премиите за мачовете на болярите с Левски, ЦСКА и Лудогорец са завишени по вътрешен правилник. Босът говори преди домакинството на „виолетовите“ на „сините“ в неделя, 15 октомври, от 17.30 часа. Срещата ще се играе на стадион „Ивайло“ и ще е първи мач на осветление на съоръжението от 18 години насам.

Битката във Велико Търново може да следите с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

Етър вдига двама за мача с Левски

„Готови сме за това предизвикателство. Градът заслужава тази емоция, тъй като Етър е клуб с традиции. Заслужавахме този момент – да се играе мач на осветление на този прекрасен стадион. Все пак срещаме сериозен противник със своите качества и достойнства“, започна Нанков.

Генчев: Важно е отбор като Левски да не ти вкара гол

Що се касае до това как върви продажбата на билетите, босът каза: „Има засилен интерес. Надявам се стадионът да е пълен наистина“.

„Силният мач с ЦСКА повдигна самочувствието. Това е силен завършек на добрата работа на треньорите и подбора на футболисти. Мисля, че ние притежаваме играчи с качества и млади, и опитни. Малко по-несериозно се гледаше на нас в началото, но ние показахме, че вървим в правилната посока“.

„Бадара – каза се, че и Чиликов е помогнал за него. Но имаше и други, които помогнаха. За да вземеш точния човек, трябва обстойно да го разучиш“, вметна Нанков.

„Тук е мястото да кажа, че за мачовете с Левски, ЦСКА и Лудогорец по вътрешен правилник премиите са по-високи“.

Запитан дали има притеснения от реферите, Нанков каза: „Аз съм уравновесен човек. Така съм научен да работя, но когато се получат грозни сцени, винаги си имаш едно на ум. Мисля, че би трябвало да излязат футболните достойнства, а не някакви интереси“.

„Радвам се за това. Този ден, този мач, тази емоция заслужава градът. Радвам се на емоцията. И отборът на Левски ще допринесе за това, той е отбор с традиции, както и ЦСКА, и Лудогорец. Тази емоция я заслужава градът“, каза за финал Нанков.