Наставникът на Етър Велико Търново Станислав Генчев коментира предстоящото домакинство на Левски от 13-ия кръг на Първа лига. Той заяви, че най-важното нещо е болярите да не допускат гол срещу „сините“. Младият специалист изрази надеждите си „виолетовите“ да излязат краен победител.

Срещата между Етър и Левски е в неделя, 15 октомври, от 17.30 часа и ще може да бъде следена с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

„Излизаме за победа, надявам се да покажем добра игра, както в предния мач, но този път да излезем победители“, започна Станислав Генчев.

„Колкото повече точки спечелим, толкова по-добре. За нас няма лек мач. Не само мачовете с Левски, ЦСКА и Лудогорец, не подценяваме никой съперник знаем си възможностите и се стремим да измъкнем максимума от всеки двубой“.

„Вижда се, че откакто имат такъв италиански специалист в Левски, играта в защита се подобри. Италианците са известни с това нещо. Организацията в играта е по-добра, но имат и слабости, ще се опитаме да ги използваме. Най-важно е отбор като Левски да не ти вкарва“, добави Генчев и продължи: „С всеки отбор се надиграваме и не се съобразяваме с противника“

„Мисля, че свикнах с Първа лига като треньор. Нещата се стиковаха и всичко е наред“.

„Със сигурност стадионът ще е пълен. Нашите фенове показаха, че ни подкрепят още повече след успешния мач с ЦСКА. Първи мач на осветление във Велико Търново след толкова години, стадионът със сигурност ще бъде пълен. Това, което аз си желая, е хората пак да си тръгнат усмихнати, като след мача с ЦСКА, но този път и да са горди, че сме победили“, заяви желанията си Генчев.

„Говорил съм с Бадара. Други предложения от отбори у нас не е имал. Аз съм му гледал шест мача и прецених, че може да ни свърши работа. Той дойде със свободен трансфер и не сме плащали трансферна сума. Към този момент оправдава очакванията“.

„Напият отбор може много повече. Вторият полусезон ще видим истинския Етър. Малко бе времето от влизането от Втора в Първа лига. Малко бе времето за подготовка, трябваше да се прави селекция, доста играчи дойдоха в течение на първенството. Така че със сигурност през втория сезон Етър ще е по-силен“.

„Най-важното е да запазим гръбната и да няма много напускащи. Ние не спираме никого. Всеки, който иска да си тръгне, ние не правим спънки. Това е личен избор. Към днешна дата няма индикации, че някой иска да си тръгва“, продължи Генчев.

„Никола Колев дойде с контузия и най-нормалното беше да не играе в първия мач. Вторият мач срещу ЦСКА, той е преотстъпен от тях и нямаше право да играе. Игра за Купата. Гълъбов е централен защитник. Сами знаете, че когато в линията на защитата нещата вървят добре, трудно се правят промени. Така, че всичко допира до техните възможности. Аз не съм обещавал на никого, че ще е титуляр. Кой каквото покаже“, обясни Генчев.

„Слава Богу към днешна дата всичко е коректно в нашия отбор и всичко се плаща навреме“.

Запитан за амбициите на отбора, специалистът каза: „Нашата основна цел, когато влязохме в елита бе да запазим мястото си и да се утвърдим. Апетитът идва с яденото. Ние показахме добър футбол и можем да се надиграваме с водещите отбори. Ако ни се отдаде възможност да влезем в първата шестица, ще се възползваме“.

„Със сигурност тази година ще е по-интересна битката за първите места. ЦСКА има по-стабилен отбор, Левски също. Лудогорец да не ги забравяме, те все още са фаворит. Между тях ще се реши битката за титлата“.

„Всеки отбор може да отговаря за себе си. Ние сме от болярски град, горди хора, не се съобразяваме с никого, не се вълнуваме кой какви цели гони. Битката за първото място си е между тях (бел.ред. Левски, ЦСКА и Лудогорец), не ни вълнува“, каза за финал Генчев.