Централният защитник на ЦСКА Николай Бодуров за пореден път се доказа като интересен събеседник. След класическата победа с 3:0 над Дунав Русе в 10-ия кръг, при която той се разписа за втори път в първенството, бранителят заключи, че е голмайстор, понеже вкарва и в своята, и в противниковата врата.

Бодуров вкара, само че в грешната врата

31-годишният футболист иронично визираше случилото се в двубоя от 1/16-финалите за Купата на България срещу Несебър през седмицата. Тогава той си вкара автогол при успеха с 4:1. Срещу Дунав той реализира вече в правилната врата, като се възползва от груба грешка на вратаря Александър Конов през второто полувреме.

Бодуров след супер гола срещу Берое: На тренировки си ги шия

„Беше наистина трудно, докато не вкарахме първия гол. Винаги е така – след него противникът се отваря и ни става по-лесно. Срещу нас другите винаги играят затворено и се борят да вземат точка, което е нормално. Затова до първия гол винаги е трудно”, каза Бодуров пред клубната телевизия.

„Дали ми става навик да бележа? Ами, да. Головете в собствената врата, а и в другата си ги вкарвам, честно казано. Аз казах на треньора, че съм голмайстор. То се вижда.”

„Виждате, че всички се опитват с контраатаки да отмъкнат нещо от ЦСКА. Радващото е, че до този момент не даваме възможности на противниците да го направят. Ясно е, че няма да можем да победим във всички мачове до края на първенството, но това не значи, че няма да дадем всичко от себе си, докато опитваме.”

ЦСКА не се спира, записа 8-а поредна победа в елита

„Даваме всичко от себе си за победата. Докъде ще продължи нашата серия е Божа работа. Няма отбор, който да спечели всички мачове, това е невъзможно. Ние ще опитаме обаче да направим и невъзможното. Колективът ни е на изключително добро ниво, няма разделение на чужденци и българи. Всички се бъзикаме, духът е на ниво, а това е едно от основните неща да върви отборът. Иначе просто няма да стане.”

„По-добре да играеш повече мачове и по-често.  Видя се през второто полувреме, че определено бяхме по-добре подготвени физически от Дунав. Това, че сега играем през 2-3 дена… Хората по Европа цяла година играят в такъв цикъл, така че трябва да се радваме. Колкото повече мачове, толкова по-добре”, завърши Бодуров.