Централният защитник на ЦСКА Николай Бодуров показа чувство за хумор, докато коментира победата с 3:0 над Берое в 7-ия кръг на Първа лига. В нея опитният футболист записа гол и асистенция и с усмивка заяви, че на тренировка се вихри по същия начин.

„Благодарение на всички победихме. Радвам се, че вкарах гол и подадох за друг. Няма значение кой е вкарва, кой – подава, важното е отборът да побеждава напред. Ние сме едно цяло”, каза Бодуров.

ЦСКА развенча мита за Берое и поведе парада в Първа лига

„Колко пъти дотук съм имал гол и асистенция в един мач? Ами не знам. Голове съм имал по-често от асистенции, ако трябва да съм честен. Ама на тренировки си ги шия. Сега сериозно –гол и асистенция трудно се правят в един мач.”

„На тренировки наистина опитвам да давам такива пасове, по-сложни. Пробвам се. Кога стане, кога – не. Важното е, че днес се получи в точния момент – когато ни бе най-нужно. А при гола още като видях топката, че идва, знаех, че ще бия с всичка сила във вратата.”

„За нас защитниците и за вратарите е най-важно да не допуснем гол. На първо място е победата, но после идва това. Щом сме победили без допуснат гол, всичко е добре.”

„5 победи ме мотивират, да не кажа голяма дума, за още 500. Апетитът идва с яденето”, каза още футболистът пред клубната телевизия.

По-късно пред медиите защитникът си позволи интересен коментар по повод предстоящите на националния отбор световни квалификации срещу Швеция и Холандия. Той не попадна сред извиканите от селекционера Петър Хубчев и затова косвено се заяде с него. „Аз не съм в националния отбор. Всички знаят какво да очакват. Предстоят изключително трудни мачове, знаем съперниците. Пожелавам успех на България и да победи. Да съм амбициран да се върна? Пред кого да се доказвам там? Да се доказвам пред него (визира Хубчев – б.р.)? Пф… Има пред кого да се доказвам, а не пред него. Там да си гледат каквото искат”, каза Бодуров.