ЦСКА изненада мнозина с трансфера на може би най-силния играч на изпадналия в четвъртия ешелон на английския футбол тим на Плимут - Греъм Кери. Ирландецът е машина за голове и асистенции за четирите си години в Аргайл, но напусна като свободен агент. 

Вестник "България днес" разкри, че островитянинът идва на "Армията" заради малко по-високата заплата, която му се предлага тук. Вестникът обаче прави изчисленията си на базата на седмично възнаграждение от 3000 паунда, което твърди, че Кери е взимал в тима от Англия. 

Справка в регионалните медии в Плимут обаче показва по-различна картинка. Според тях, седмичното възнаграждение на Греъм Кери всъщност е било доста по-високо. Той е получавал по 7000 паунда седмично, което го е направило и вторият най-добре платен играч на тима. По-добри пари от него е взимал само вратарят Мат Мейси - по 10 хил. паунда на седмица. 

При 7000 паунда седмично годишното възнаграждение на Греъм Кери е било малко над 360 хил. паунда. И ако "червените" са надвишили с малко тази годишна ставка, означава, че са подписали с него за около 1 млн. лв. за следващите 12 месеца. 

Такава заплата със сигурност нарежда ирландеца сред най-добре платените играчи не само в ЦСКА, но и в Първа лига като цяло. Разбито на месеци, възнаграждението му е от порядъка на 80 хил. лв. за 30 дни, което си е доста добра сума, особено за българските стандарти. 

По-рано пък в Румъния разкриха, че друго от новите попълнения на "червените" от това лято - Диего Фабрини - е подписал срещу месечно възнаграждение от 25 хил. евро. В Русия пък разкриха, че трети от новите - Денис Давидов, ще се разписва за средно по 10 хил. евро на месец за срока на договора си с клуба.