Ирландското крило Греъм Кери е дал положителен отговор на предложението да премине в родния ЦСКА. 30-годишният футболист в края на месеца става свободен агент, като се очаква да бъде представен официално при днешния старт на лятната подготовка на „червените”.

„Тема Спорт” информира, че по-рано тази седмица Кери е посетил стадион „Българска армия” и базата в Панчарево за финални разговори с ръководството. Личните условия били уточнени и футболистът е казал „да” на ЦСКА.

Той трябва да се превърне в 5-ото ново попълнение за отбора след левия бек Петър Занев, офанзивните полузащитници Диего Фабрини и Денис Давидов, като и централния нападател Тони Уот. Кери ще предложи още дълбочина в състава на Добри Митов, тъй като освен на крилото би могъл да играе като „десетка” зад гърба на нападателя.

Греъм Кери

източник: Gulliver/Getty Images

През последните 4 години Кери играеше за английския Плимут Аргайл. Ръководството на третодивизионния тим реши да не подновява договора на ирландеца, който вчера си е събрал багажа и освободил къщата, в която живеел със съпругата си. Играчът е имал няколко оферти от тимове в английската Лига 1, ала в крайна сметка е бил изкушен от възможността да се изяви в Лига Европа. ЦСКА също така ще бъде първата му авантюра извън Острова. Досега той е играл в 3 страни – Шотландия (Селтик, Сейнт Мирън и Рос Каунти), Ирландия (Бохемиънс) и Англия (Хъдърсфийлд и споменатия вече Плимут).