Тежка санкция ще докарат феновете на Левски от сектор Б за клуба си. Причината е, че лумпени уцелиха полицайка с бомбичка и ѝ причиниха тежки наранявания, като за малко тя да загуби окото си. 

Със сигурност "сините" ще бъдат лишени от домакинство заради тази идиотска постъпка на привържениците, но въпросът е за колко мача. В дисциплинарния правилник на БФС са описани следните ситуации в член 37, касаещ хвърлянето на предмети към терена: 

"Предметът е паднал извън терена и е влязъл в съприкосновение със служебно или длъжностно лице, като е причинил нараняване. Санкцията е 4000 лв. и една среща лишаване от домакинство". Както и "С тежки последствия - По 10 000 лева на среща и Лишаване от домакинство за 3 срещи." 

Тук тънкият момент е дали дисциплинарната комисия ще разтълкува нараняванията на полицайката като "тежки последствия". Ако това се случи, "сините" изгарят за три мача без публика и 30 хил. лв. глоба.

Така те ще изиграят без фенове мачовете с Верея, ЦСКА за Купата и с Ботев в началото на май. Ако последствията не бъдат разтълкувани като "тежки", без публика ще е мачът само със старозагорци, а на битката за Купата ще има публика. 

Тук има още един тънък момент. Ако "сините" бъдат наказани "с тежки последствия" и ако подобен инцидент се повтори до края на сезона, те ще бъдат изхвърлени от групата и глобени с още 20 хил. лв. Така хулиганите могат да натресат ужасяващ край на кампанията за отбора си и на практика да го изхвърлят от елита.