Старши треньорът на Верея Илиан Илиев бе бесен от съдийството на Станислав Ставров и неговата бригада по време на мача срещу Славия, завършил 1:1.

Съдийска тесла фрасна Верея

Реферите скандализираха с няколко много спорни решения, а нервите на Илиев не издържаха още по време на мача и в неговия край той бе изгонен и изведен от охрана.

Илиан Илиев побесня, охрана го изведе от стадиона

След двубоя специалистът не бе по-малко афектиран като обяви Ставров за „камикадзе”, който изпълнява поръчки. Според Илиев няма съмнения, че реферът е свирил в полза на Славия като обвини и ръководителите на съдийската комисия с доста колоритни думи.

„Не беше най-добре изиграният мач от наша страна, но за втори път започваме да обръщаме мач и не успяхме. Не влязохме добре в мача, оставихме им пространство, те имат много бързи хора. Още първото полувреме можехме да обърнем резултата, отмениха ни чист гол на Валери Домовчийски”, започна Илиев.

„Имаме проблеми с външните хора по крилата, станаха някои неприятни контра атаки. Но и ние имахме ситуации, нормално вкарахме и гол, като цяло не е от нашите добри мачове, в дефанзивен план допуснахме доста пропуски, но когато искаш да побеждаваш, оставяш и пространства в защита.”

„Не мога да кажа, че е справедлив резултатът, тъй като с два отменени гола и съмнения за дузпа, и куп глупости на съдията, мисля, че заслужавахме да победим. Славия можеше и да има положения, но не вкараха гол, ние вкарахме два.”

„Какво да коментирам, цяла България видя, че Ставров дойде тук да помогне на Славия да победи. Няма грам да се съмняваме в това нещо, видяхте не само за спорните ситуации, и страничният съдия, като цяло бригадата, петият, не знам защо ги разкарват из България, че им дават и пари.”

„Тази година нещата със съдиите не са добре като цяло, може би има натиск върху съдията освен да помогне на Славия да победи. Аз научавам съдията малко преди началото на мача. Ако сега не вземат мерки...”

„Срещу Левски дори в студиото видяха, че може би има лека засада на Елиаш и го наказаха за 6 месеца. Това преди него става, и то близкият човек затваря засадата и той да отмени втория гол...”

„Така че ако тези хора имат съвест, ние ще пуснем жалба, но те трябва да се самосезират, не може да продължава така. Ставров си го знаем отдавна, този човек е както се казва „камикадзе”, където трябва да се изпълни задача го пращат, покриват го за 2-3 мача и пак го пускат.”

„Има по-млади момчета, които може да сгрешат, не че и те няма да влязат в това русло на Ставров и другите...имаше още един друг, не исках да го слагат, който им свири на Славия постоянно дузпи.”

„Развалят удоволствието от играта, постепенно събрахме около 200 човека фенове, които може би са повече и от Берое, но имат симпатия към нашия отбор. С тези глупости, вместо да извикаме още хора с футбол, ние само се занимаваме със скандали.”

„Докато не спре натискът от клубовете, от президентите към съдиите, ‘Прати ми тоя, прати оня да пречи на трети отбор’, докато не спрат тези неща, със сигурност няма да спрат и умишлените грешки. Не ги казваме всички под общ знаменател, но обяснението е такова, че комисията трябва малко да си прецени хората, с които работи. Ето като днешния – той отдавна е ясен на футболните хора, че няма как да стане съдия. Единствено може да изпълнява такива ситуации и го прави с такова самочувствие...Много ми е чудно голяма част от тези хора как се гледат сутрин в огледалото като станат.  Казвам го с ръка на сърцето.Няма шанс аз да направя такова нещо и да отида да се обръсна сутринта пред огледалото. Или ще си сложа лепенка или ще се бръсна по това, което си спомням. Да не се изнервям, да не коментираме толкова много. Ситуацията ни не е толкова розова като клуб.”

„Те видяха на слепия едно око и искат и него да извадят. Щеше да бъде пак удоволствие да обърнеш мача, това малко удоволствие на футболистите да бият не можем да им я отнемем, ама както видяхте, той се опита и успя.”

А относно случващото се в клуба, Илиев сподели: „Не искам да коментирам. Само коментирам и нищо не се случва. Имаме 3-4 дни почивка, ще гледаме да се откъснем от всичко, няма да е лесно, тъй като съжалението ще е много голямо. Но от друга точка, че имаше ситуации, в които не бяхме застанали добре в защита и можеше да загубим. Но това е следствие. Той през целия мач се опитва, не даде един картон на Славия цял мач...”

„Да не влизаме в подробности, ако Петър Петров има самочувствието да събере всички съдии, да им пусне мача и да им каже, ‘е това нещо, на никой никога не трябва да се случи’. Това е нагледно как не трябва да се свири един мач.”