Футболистът на Верея Венцислав Бенгюзов отправи остри думи по адрес на съдиите в мача срещу Славия (1:1) от 11-ия кръг на Първа лига. Той попита за какво са реферите зад вратите, като допълни, че не е честно трудът на старозагорци да бъде така ограбван.

Срещата между заралии и столичани бе изпъстрена от няколко доста спорни момента, но най-бурни бяха бяха протестите при две ситуации. В края на първата част попадение на Верея не бе зачетено заради засада, която след повторенията се оказа, че не съществува. През втората част от домакинския щаб имаха претенции, че при удар на Нургалиев топката е минала с пълния си обем голлинията.

Съдийска тесла фрасна Верея, Славия взе точка

„Според мен като цяло не бе най-добрия ни мач. Започнахме мудно, но след това върнахме гола, изпускахме още две положения и сами видяхте за какво става въпрос – 2 метра засада, която според мен и нашият вратар я видя, в реално време личеше, че е я нямаше и спорно положение за дузпа. Мисля, че съдиите вместо да си правят нещата по-лесни, те си го усложняват. И имам един въпрос - тези съдии за какво са зад вратата, като имат едно положение в мача и не могат да го видят...Видя се, че топката е зад голлинията. Това ми е много интересно, и защо им се плаща като не си вършат работата. Но има си съдийска комисия, която трябва да вземе някакво решение“, започна Бенгюзов.

Илиан Илиев побесня, охрана го изведе от стадиона

„Поне аз си мисля, че сме симпатичен отбор. Нямаме гръб, борим се сами да покажем добра игра, има и проблеми, не знам надявам се да няма външна намеса в това днес. Реакцията на треньорите е резонна. Не е честно така да ти ограбват труда“, започна Бенгюзов.

„Не е за първи мач, видяхте и предните два кръга – с Дунав пак слабо първи полувреме и се вдигнахме и победихме. С Пирин пак първата част бе бяхме добре, но пък играхме силно в защита. Един гол в началото ти обърква сметките“.

„То стана банално. Нещата са такива, че все още няма развитие по темата. Чакаме си това, което мисля, че сме заслужили с честен труд и се надяваме нещата да се оправят“, завърши Бенгюзов.

„Когато излезеш на терена си съсредоточен и затова не си личи, но има голяма затормозеност, всеки изкарва семейство и са му важни тези пари, може да не са много, но са важни“