Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга е трансферна цел на турския гранд Бешикташ. От истанбулския клуб са потвърдили пред „Fotospor“ за своето желание да привлекат бразилския голаджия.

От Бешикташ ще се опитат да привлекат Каранга до края на януарския трансферен прозорец, за да го картотекират за мачовете от Шампионска лига.

Бешикташ се класира за осминафиналите на турнира, където ще се изправи срещу Байерн Мюнхен.

Каранга е впечатлил спортно-техническия щаб на турския клуб със своите изяви с екипа на ЦСКА.

Скаутът на Бешикташ Касъм Арълък е присъствал на три мача на ЦСКА през първия полусезон от Първа лига, за да гледа изявите на 26-годишния футболист.

Каранга е отбелязал 17 гола в последните 18 мача за ЦСКА и е направил 4 асистенции. Той вкарва гол на всеки 88 минути.

От турския клуб са потвърдили пред „Fotospor“, че подготвят оферта за Каранга, която се очаква да бъде изпратена до ЦСКА в следващите дни.

Ръководните фактори в Бешикташ вече са провели разговор с представителите на ЦСКА и са се информирали за условията, при които могат да вземат Каранга.

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов заяви, че „червените“ искат да разчитат на най-добрите си футболисти в борбата за титлата и на този етап не планират да се разделят с голмайстора си, Фернандо Каранга.

„Нямаме желание да го продадем. Има много сериозен интерес, но в клуба няма постъпила оферта. Не искам да коментирам цифри, но цената е много висока. Ако се стигне по някакъв начин до трансфер, цената ще е умопомрачителна за българския пазар”, коментира Стойчо Стоилов.

Стойчо Стоилов: Битката за титлата няма да бъде решена по честен път

Белчев: Правим всичко възможно ЦСКА да играе в Европа