Отборът на Берое победи Левски с 1:0 в мача от 24-ия кръг на Първа професионална лига, което се яви пета поредна победа на заралии под Аязмото. Същевременно загубата бе втора за „сините“ през пролетта и първа с Николай Митов начело. Единственият гол за старозагорския успех бе дело на Мартин Райнов. На свой ред, момчетата на Ферарио Спасов прекъснаха лошата серия, след като бяха наредили три поражения в предходните три кръга в майсторския ни ешелон.  

Със спечелените три точки Берое е двети с 29 пункта, а Левски е втори с 48. 

Домакините на два пъти имаха претенци за 11-метрови наказателни удари, които не бяха уважени. Столичани пък удариха греда в края на двубоя под Аязмото. 

Мачът започна сравнително спокойно, като до десетата минута липсваха интересни и опасни положения. В 10-ата минута дойде и първият по-интригуващ момент. Отбраната на Левски изпусна Георги Божилов, който стреля фронтално на вратата. Николай Кръстев не се намеси умело, като изпусна топката. Тя попадна в Жуниор Мапуко, който шутира. Давид Яблонски обаче покри колегите си и на метър пред голлинията успя да изчисти.

Две минути след това Берое, получи право да изпълни фаул. Антон Карачанаков пое отговорността за изпълнението. Получи се рикошет в стената, след което топката излезе в корнер. Антон Карачанаков центрира отляво на вратата на Николай Кръстев. Давид Яблонски закъсня в намесата си, което позволи на Мартин Райнов да се извиси над всички и да отправи удар с глава. Той насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на Левски за 1:0.

В 20-ата минута Мехди Бурабия отправи страхотен изстрел от над 30 метра, леко под диагонал. Душан Перниш обаче успя да избие в корнер, от който не произлезе нищо. Пет минути след това „сините“ проведоха добра атака отляво. Божидар Краев нахлу в пеналта и стреля. Отбраната на Берое обаче се справи първоначално, след което топката се озова в Роман Прохазка. Словакът нанесе удар, но футболист на заралии пресече. Така топката стигна до Мехди Бурабия, който от границата на наказателното поле стреля. Част от играчите на гостите имаха претенции за игра с ръка на на Кохей Като в пеналта. Николай Йорданов обаче посочи играта да продължи.

Левски изпълни корнер в 36-ата минута. Мехди Бурабия центрира отляво, а Сърджан Лукин насочи топката в долния десен ъгъл, но Душан Перниш се намеси своевременно. В 40-ата минута Сашо Емилов Александров подаде надясно към Роман Прохазка. Той пък пусна по земя наляво при близката греда към Бабатунде Адениджи, а нападателят изкара топката в аут. В продължението на първата част Прохазка центрира опасно отдясно на наказателното поле, но Перниш боксира. Малко след това футболист на домакините фаулира грубо Божидар Краев отляво. „Сините“ получиха право да изпълнят фаул. Топката бе заложена точно, където линията на пеналта се среща с аутлинията, а Бурабия застана зад нея. Възпитаниците на Николай Митов разиграха заучено, като Бурабия върна назад към Веселин Минев. Капитанът на софиянци шутира с левия крак, но в тялото съперник.

В началото на второто полувреме Мехди Бурабия опита страхотен изстрел от около 30 метра, но Перниш изби, а след това Пламен Тенев се намеси и доизчисти. В 53-ата минута Левски получи право да изпълни фаул. Антон Огнянов се засили и стреля, но право в стената. Сърджан Лукин допусна страхотна грешка при изнасянето на топката в 55-ата минута. Антон Карачанаков открадна и напредна. Шутира, но прати топката високо над напречната греда.

Две минути след това Атанас Зехиров нахлу в наказателното поле, Давид Яблонски тръгна да чисти, като се получи съприкосновение. Зехиров падна, а заралии имаха претенции за дузпа. Те обаче не бяха уважени от Николай Йорданов, който отсъди корнер.

След час игра старозагорци имаха нови претенции за дузпа. При добра атака отдясно, Георги Божилов центрира в наказателното поле, а топката срещна лявата ръка на Георги Костадинов, която бе сравнително близо до тялото му. Реферът Николай Йорданов обаче явно прецени, че не ръката е търсела топката и не посочи бялата точка, въпреки многото протести на домакините.

С напредването на времето столичани упражниха натиск, като в 83-ата минута Бурабия стреля мощно, но изкара топката над напречната греда. Две минути след това „сините“ удариха греда. След двойно разиграване между Антонио Аниете и Франсис Нар, испанецът пусна надясно към Роман Прохазка. Словакът опита нещо средно между удар и центриране, а топката срещна десния стълб на вратата на Берое. 

Развитието на двубоя минута по минута може да видите ТУК!