Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев заяви, че е доволен от подготовката за предстоящата кампания, която проведе тима в Австрия. “Червените” се завърнаха на родна земя късно вечерта в неделя.

Пената разкри за жребия в Нион: Не, не беше неприятно

По време на престоя там ЦСКА изигра пет приятелски срещи, в които постигна пет победи. “Червените” надвиха съставите на Вакер, Габала, Зенит, Университатя и Карабах, като се поздравиха и със спечелена купа по време на блиц турнира, който се игра на 18 юни. 

“Доволен съм. Добър лагер според мен, при отлични условия. Имахме контроли срещу добри противници. Резултатите, които постигнахме по време на проверките са добри, но те не ме интересуват толкова. Важното е да постигнем единомислие по време на игра”, каза Белчев.

“Здраво сме стъпили на земята. Знаем, че имаме още много елементи, които да изчистим до началото на първенството. Надявам се да го направим”, допълни той.

Георги Илиев - Майкъла: ЦСКА ще е конкурентен на Лудогорец

Наставникът на “червените” коментира и остраняването на тима от участие в Лига Европа минути преди началото жребия за турнира.

“Разочаровани сме от това, което се случва с участието ни в Лига Европа. Ако все пак играем в турнира, сме напълно готови. Очакваме решението на КАС да е положително за нас, но разочарованието бе огромно, когато разбрахме, че няма да участваме”, каза Белчев.

“При нас няма много нови футболисти. Що се отнася до другите играчи, знам възможностите на почти всички, но ЦСКА трябва да има 22 титуляри”, допълни той.

Белчев допълни, че Арсенио Нунеш със сигурност напуска ЦСКА, след като пропусна целия лагер на тима в Австрия.

“Синхронизирахме програмата си с участие в Лига Европа. Затова и отидохме толкова рано в Австрия. Надявам се да задържим доброто си ниво до началото на първенството”, завърши треньорът на ЦСКА.

Днес се очаква да стане ясно и решението на КАС за участие на тима в Лига Европа.