Старши треньорът на чилийския гранд Универсидад де Чили, Франк Дарио Куделка разкри, че е отказал да поеме Лудогорец, въпреки възможността да води отбора в Шампионска лига.

Куделка призна, че е предпочел офертата на Универсидад де Чили пред възможността да поеме българския шампион.

„Имах предложение от Европа, от Емелек, както и от Универсидад. Размишлявах много, дори направих светкавично пътуване до Европа, тъй като исках да се запозная отблизо с базата на клуба, както и със самото място. След това разбрах, че моето място е в Универсидад“, коментира Куделка в интервю за аржентинското радио „Mundo“.

„Офертата, която получих бе от шампиона на България – Лудогорец. Много хора ми казаха: „Ти си полудял. Те ще играят в предварителните кръгове на Шампионска лига и ти си отказал“. Истината е, че това беше много интересно предложение от професионална гледна точка. Но аз винаги съм се стремял да бъда балансиран емоционално и разбрах, че Универсидад е моето място“, добави специалистът.

Куделка е определян като един от най-добрите аржентински треньори. Водил е отборите на Унион де Санта Фе, Либертад и Уракан.