Лудогорец направи изключително сериозна крачка за развитието на спортно-техническия процес. Клубът привлече кондиционен специалист от екипа на Диего Симеоне в Атлетико Мадрид.

Това е Иван Рафаел Диас, който през последните 12 години неизменно работи за настоящия шампион в турнира Лига Европа /на снимката вторият отляво на Симеоне/. Роденият през 1978 година треньор е трупал опит още в Реал Мадрид и Хетафе.

Българските любители на футбола, които следят представянето на Атлетико Мадрид, са виждали последно Иван Диас да води загрявката на отбора преди началото на финала в турнира Лига Европа срещу Марсилия на стадиона в Лион на 16 май 2018 г. 

Заедно с привлечения наскоро шотландски кондиционен треньор и специалист по спортни науки Йън Кол Диас ще се грижи за кондиционната подготовка на Лудогорец. Целта на инвестицията с привличането на високо квалифицирани специалисти е да се подобри кондиционния капацитет на отбора с цел повишаване на конкурентоспособността в мачовете от европейските клубни турнири.

Иван Диас ще се присъедини към щаба на Димитър Димитров за началото на лятната подготовка идния понеделник.