Крайният защитник Александър Василев беше сравнително спокоен след петъчната победа на отбора с 2:0 над Верея в 3-ия кръг на Първа лига. 23-годишният играч, който пристигна през лятото като свободен агент, записа втори пореден мач като титуляр.

„Опитахме се първите минути да излезем и да покажем, че имаме по-голямо желание за победа. Искахме мача да се реши чрез футболни достойнства, защото считам, че нашите са повече в сравнение с Верея. Мисля, че го направихме. Двубоят се реши, защото играхме по-добър футбол от тях”, коментира бившият  футболист на Лудогорец.

Дотук изглежда, че българинът печели прекия дуел за позицията на ляв краен защитник, където през миналия сезон титуляр беше Матеус Леони.

„Аз имам добър конкурент за поста ляв бек в лицето на Матеус Леони. Така е по-добре за целия отбор, когато има конкуренция. Развиваме се. Не може да си позволиш в някоя тренировка да се отпуснеш, защото когато имаш добър конкурент, той ще ти спечели мястото. Борим се всички момчета. Смятам, че направихме боеспособен отбор. На всяка позиция има доста добри футболисти, това си говорим и вътре. Понякога на пейката остават да почиват много добри играчи”, допълни Василев.