Новото попълнение на ЦСКА Роланд Алберг даде интеревю за „Домът на футбола” от лагера на „червените” в Турция. В него холандецът говори за впечатленията си от своя нов отбор като не спести суперлативите си за своите съотборници. Той говори и за бившия си отбор Филаделфия Юнион от Мейджър Лийг Сокър като според него ЦСКА е по-добър отбор.

Нов в ЦСКА очаква с нетърпение Вечното дерби

"Чувствам се добре, много съм развълнуван и нямам търпение да започнем първенството. Харесвам съотборниците си, треньорите, всички в клуба. Всички ме посрещнаха прекрасно и нямам търпение за официалните двубои”, заяви Алберг.

"Тук има много добри футболисти, чудесна възможност е за мен да работя с тях. В Америка се разчита на много силов футбол, докато тук стилът ми допада повече. Мисля, че тук отборът на ЦСКА е по-добър от този на Филаделфия."

"Не съм имал възможността да разгледам града (София), а последният месец бяхме 10 дни в Сандаски, сега сме 10 дни в Марбея, надявам се да успея да го разгледам."

Алберт говори за началото на кариерата си, което е в АЗ Алкмаар. "Бях в този отбор 9 години, срещнах сериозна конкуренция да пробия в този отбор и за мен бе по-добре да премина в друг отбор. Мисля, че това беше добро решение."

А защо е напуснал Филаделфия? "Бях там за 2 години и искаха да остана още 3, но със семейството ми решихме, че ЦСКА е по-добра опция за мен. София е по-близо до Амстердам от Филаделфия."

"Не съм имал проблеми с никой в Америка, Филаделфия има добър треньор и добри футболисти, аз не обичам проблемите. За мен е важно да играя във всеки мач, да вкарам кколкото се може повече и да направя много асистенции."

"Знам всичко, нямам търпение да започнат официалните мачове и да покажем, че сме най-добрият отбор. Мога да го кажа и сега, защото виждам моите съотборници и отбора. Сигурен съм, че в края на шампионата ще празнуваме. Бях на мача за Купата с Лудогорец, феновете бяха фантастични, искам да се наслаждават на всеки мач”, допълни холандският плеймейкър.