Адвокат Васил Крумов, който брани интересите на запалянкото Йордан Исаев, ранил полицай Гергана Зашева по време на дербито ЦСКА-Левски (2:2), категорично отхвърли твърденията, че клиентът му е действал с умисъл.

Ранената полицайка проговори след инцидента

Версията на Йордан Исаев, който рани полицайка с бомбичка

25-годишният привърженик на „сините” сам се предаде и на този етап остава в ареста за постоянно, макар че неговият защитник да поиска по-лека мярка за неотклонение – домашен арест.

„Не мога да се съглася с твърдението, че това е терористичен акт. Това е импулсивна реакция на един млад човек, който е бил завладян от емоцията и еуфорията на стадиона. Обстоятелството, че е хвърлил, се дължи и на факта, че други около него са хвърляли бомбички. Той просто се е понесъл по течението. Не, досега той друг път не е хвърлял бомбичка. Няма регистрирани случаи.”

Спас Русев: Стига флирт с феновете, трябат мерки, инфраструктура и наказания

„Как се озовава бомбата в него? Йордан застава до група, която хвърля бомбички, подават му една и той я хвърля. Първоначалната идея е била да я хвърли към пистата. В онзи момент не е разбрал какво е направил, научил е от медиите едва когато се прибира.”

Според версията на Крумов неговият клиент набързо облича суичър веднага след избухването на пиротехническото устройство не за да се укрие, а за да се предпази. „Казахме и на полицията – той слиза по стълбите, за да хвърли бомбичката към пистата, а после му подават суичър и той го слага. Може би за да се предпази, вероятно. Дали е подозирал какво е направил? Възможно е. Той твърди, че съжалява за стореното.”

„Още същата вечер разбира от медиите какво е направил. Съобщава на другия ден на неговата майка, която ми се обади на мен. Аз ѝ обясних какво трябва да направи. После предприехме действия по предаване на полицията.”

„Йордан е собственик на фирма, която се занимава с продажба на торове  и цветя. Познавам майка му и родителите му отпреди това, самият него познавам от по-рано. Никога не е имал проблеми с полицията.”

„Вчера в съдебната зала казах, че той трябва да понесе наказание за постъпката си, но не бива да бъде изолиран в арест. Предложих да мине под домашен арест.”

„Дали аз ходя по мачове? Не, предпочитам от вкъщи да гледам. Така е по-спокойно”, каза още Крумов.