Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков очаква през 2019-а да види по-добър отбор на ЦСКА, който да спечели повече точки спрямо първия полусезон и да печели мачовете с директните си съперници.

„Искам да честитя новата година на всички вас, на всички наши фенове”, започна Марков по време на своята среща с медиите на откритата тренировка на „Българска армия”.

Относно информацията за план за реновация на стадиона, ръководителят коментира: „Не бих искал да коментирам статии, които излизат в нашите ежедневници, това не е официална информация, която касае нашия клуб. Ако въпросът е актуален, трябва първо да излезе от нашия клуб.”

„Всички ние искаме да виждаме един по-добър ЦСКА, който с резултатите си да удовлетворява нашите изисквания и желанията на феновете, които дълбоко вярват в клуба. Ние сме клуба с най-силна подкрепа и това продължава.”

„С треньора говорим. Механизмът за привличане на нови играчи – треньорът казва своите желания, виждания, относно играчи на съответните постове. Когато е изяснено, ръководството преговаря за тези играчи. Селекцията на един отбор е перманентен процес, продължава през цялата година според възможностите. Няма да се откажем да привлечем добър футболист, стига да пасва на вижданията на нашия треньор.”

„ЦСКА е готов да се раздели с всеки футболист, който не влиза в плановете на треньора. На този етап се лансираха различни версии за преотстъпвания и продажба, след като няма обявена такава новина, значи не сме приключили с подобни разговори свързани с един или друг.”

„Аз ви казах, че нашият отбор се нуждае от добри футболисти, няма да се откажем да привлечем. Що се отнася до Десподов, той безспорно е един от най-добрите ни играчи, работим по този въпрос, привличането евентуално на негов заместник. Не можем да си позволим да се оголим на важни за нас постове.”

„Кирил Десподов е в договорни отношения с ЦСКА, ако има оферта, която е подходяща за финансовите условия на клуба и подхождат на неговите виждания, ще бъде трансфериран. Това, че има такива амбиции, е много добре, аз адмирирам тези желания.”

Относно закъснението на Жеферсон, Марков коментира: „Няма да има санкции. Жеферсон предупреди ръководството, с разрешение на ръководството остана няколко дни повече в Бразилия, за да разрешава семейни проблеми. Ще се присъедини към лагера в Испания.”

Директорът призна и че клубът търси чужденец за ръководител на школата на клуба. „Водят се преговори с няколко чужди специалисти относно бъдеща методическа помощ в детско-юношеската школа. Водени са преговори, въпрос на бъдещи преговори.”

А каква е целта през втория полусезон? „Да събере повече точки. Да играе по-добре, така че да може в мачове с директни наши съперници да побеждава и да удовлетворява феновете.  Не достигна малко повече зрялост, опит и малко класа. Трябва да обръщаме внимание на развитието на отбора и да не се занимаваме със съдийство и други фактори.”