Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков призна, че е възможно още през зимата звездата на отбора Кирил Десподов да бъде трансфериран. Заради това и от клуба работят по вариант за негов заместник.

„С треньора говорим. Механизмът за привличане на нови играчи – треньорът казва своите желания, виждания, относно играчи на съответните постове. Когато е изяснено, ръководството преговаря за тези играчи. Селекцията на един отбор е перманентен процес, продължава през цялата година според възможностите. Няма да се откажем да привлечем добър футболист, стига да пасва на вижданията на нашия треньор.”

„ЦСКА е готов да се раздели с всеки футболист, който не влиза в плановете на треньора. На този етап се лансираха различни версии за преотстъпвания и продажба, след като няма обявена такава новина, значи не сме приключили с подобни разговори свързани с един или друг.”

„Аз ви казах, че нашият отбор се нуждае от добри футболисти, няма да се откажем да привлечем. Що се отнася до Десподов, той безспорно е един от най-добрите ни играчи, работим по този въпрос, привличането евентуално на негов заместник. Не можем да си позволим да се оголим на важни за нас постове.”

„Кирил Десподов е в договорни отношения с ЦСКА, ако има оферта, която е подходяща за финансовите условия на клуба и подхождат на неговите виждания, ще бъде трансфериран. Това, че има такива амбиции, е много добре, аз адмирирам тези желания.”

ЦСКА тренира на "Българска армия"

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев