Новият член на Надзорния съвет на Левски Михаил Тодоров разкри, че новият мажоритарен собственик на клуба Георги Попов е представителят на Васил Божков в клуба.

Георги Попов вече притежава 86.6% от акциите, той е вицепрезидент на НОВЕ Холдинг. 10% са собственост на Тръст „Синя България”. Останалите проценти са собственост на дребни акционери.

Михаил Тодоров е бил поканен от Васил Божков и Георги Попов да влезе в управата на клуба. Новият член на Надзорния съвет е привърженик на Левски и сам разкри, че често посещава мачовете, като наблюдава двубоите от Сектор В.

„Почти откакто съм се родил, съм левскар. В Надзорния съвет съм представител на феновете, защото досега съм бил фен. Имам отговорната длъжност да помагам на Левски за неговото развитие. Засега не мога да кажа каква е визията ми за Левски, тъй като само преди час бях избран на Общото събрание за длъжността, тепърва ще навляза в проблемите и детайлите, за да съм полезен”, сподели Михаил Тодоров.

„Да, клубът дължи пари на бивши собственици, не мога да коментирам конкретни суми. Може би на по-късен етап ще са ясни точните суми и ще се търсят решения да се премахнат тези тежести”, каза още новият член на Надзорния съвет на Левски.

„Досега винаги съм бил на стадиона, но не и в ложите. Винаги съм бил в Сектор В. Не мисля, че ще ми е уютно и сега в ложите, ще продължа да ходя в Сектор В. На всички мисля, че е ясно, че собственик е Георги Попов, той е вицепрезидент на НОВЕ Холдинг. Групата компании там застават и ще подкрепят Левски. Той е представител на г-н Божков и собственик на ФК Левски. Неговото име е Георги Попов. Колкото до мен, аз бях поканен и от г-н Божков, и от г-н Попов, не съм имал и секунда колебание дали да приема”, уточни още Михаил Тодоров.

„Георги Попов притежава 86.6% от акциите. 10% са собственост на Тръст „Синя България”. Останалите проценти са собственост на дребни акционери. Това са конкретните цифри. Това е разпределението на акциите. Тепърва ще се организира дейността на Надзорния съвет, още не сме се виждали със старите му членове, надявам се това скоро да се случи”, допълни Тодоров.