„Днес стартираме подготовката. Малко време имахме за почивка. Като селекция тези, които исках, досега сме ги взели, но селекцията е отворен процес. На два-три поста трябва да подсилим. Подготовката е направена, всичко е концентрирано към първия кръг на евротурнирите. С това време, което имаме сме длъжни така да го направим. Оправдания не може да търсим. Ще направим по този начин съвсем специфична подготовка. На 20-и играем с Черно море и на 23-и със сръбски отбор – Сурдулица”, коментира старши треньорът на Левски Николай Митов на старта на лятната подготовка на отбора.

Иван Горанов: За мен е чест да играя в любимия Левски

Официално: Буш парафира с Левски

„Познавам момчетата добре, натрупаха доста опит в отборите, амбицирани са. Вижда се по реакцията им като говорих с тях. Те се разтреперват, че се връщат на Герена. Искам левскарския дух да го има в отбора. Има два-три поста, на които са ни нужни футболисти. Искам да взема футболисти, които ще ни свършат работа. Търся десен краен защитник, в средата също, на фланга. Надявах се да ги няма тези негативи, но бях подготвен. Много съм амбициран за изградим един силен отбор. С всеки мач отборът трябва да расте”, заяви Николай Митов пред Дарик радио.

Вутов се връща на Герена минути преди първата тренировка

Мапуку пропуска първото занимание на Левски

„За Йоргачевич не го коментирам. Не съм говорил с него. Най-тежък беше разговорът с Веско Минев. Разделяме се абсолютно приятелски. Веско е бил капитан, нормално е да се раздели като бял човек. Това са съвсем нормални неща”, каза още наставникът на Левски и продължи:

„Няма как да се оправдавам с млад отбор. Идеята ми е да се изгради между опитни и млади футболисти. Ще има и опитни. Виждам абсолютна подкрепа в спортния директор. И с г-н Русев комуникирам, но имаме уникалната подкрепа от Боримиров. Нямаше да дойда, ако не ми беше казал, че стои твърдо зад мен. На хората им се е насъбрало от доста години. Да, аз съм старши треньори е върху мен, но зная го това, не се притеснявам. Дай Боже да се получат нещата. Публиката няма какво да коментираме. Хората, както освиркват, така и в следващата ситуация аплодират, ако видят нещо хубаво. Ако играе в групи на евротуринрите, отборът израства много. Първото нещо е да изградим силен отбор с победи от първия кръг.”