Председателят на Комисия „Ред, феърплей и сигурност” към Българския футболен съюз – генерал Васил Василев обясни защо тя няма да се самосезира след последните изказвания и нападки между босовете на трите водещи отбора в Първа лига.

През последните дни финансовият благодетел на ЦСКА Гриша Ганчев, босът на Левски Спас Русев и единият от собствениците на Лудогорец Кирил Домусчиев влязоха в публична размяна на реплики относно някои съмнителни практики в родния футболен шампионат.

„Дали ще се самосезира Комисията по феърплей заради изказванията на Гриша Ганчев, Спас Русев и Кирил Домусчиев през последните дни? Не”, категоричен беше генерал Василев.

„Това са големи хора с амбиции, дали са много за футбола и все още даващи много за играта. Какво делят – не знам. Дали нарушават нещо? Не, защото те са хора извън футбола – не са някакви длъжностни лица, а президенти, собственици. Могат да си кажат каквото пожелаят. Ако има някаква конкретика, която те смятат, че трябва да се разследва, най-лесно е: напишете, пратете и търсете какво става по случая. Мисля, че повече няма какво да ви кажа”, допълни той.

„Ако трябва да тълкувам такива изказвания… Цялото изказване на г-н Ганчев засяга много въпроси. Той има право да си каже каквото иска човекът, после другият му отговаря и така…

В своето пространно интервю Ганчев в прав текст заяви, че първенството е решено предварително в полза на Лудогорец, който имал осигурени „30 точки аванс” благодарение на това, че Домусчиев е „пробил” Футболния съюз и „купил” всички съдии, а в същото време административният директор на разградчани Георги Караманджуков „се разнася с едни торби с пари напред-назад по съблекалните”.

„Нека да обясни как точно е предрешено първенството”, прикани генерал Василев. „Караманджуков бил разнасял торби с пари? Като смята така, нека да напише конкретно кога и къде Караманджуков е направил еди-какво си. После отиват, връзват го, закарват го и го разследват. Елементарни неща са, иначе ще си говорим години наред. Просто отиваш и казваш: той, там, така и толкоз. Иначе и Караманджуков може да каже каквото си поиска”, допълни шефът на Комисията по феърплей.

Още по темата:

Кирил Домусчиев изригна срещу Гриша Ганчев и Спас Русев

Спас Русев имаше претенции към съдийството на дербито с Лудогорец

Гриша Ганчев: Левски ми е безразличен, Русев играе по правилата

Ганчев: Унгарският премиер дойде в Разград, за да не отрежат главата на Видеотон

Спас Русев към Домусчиев: Някои се припознаха в думите ми