ОД на МВР - Пловдив въвежда извънредна организация за движение на МПС по Коматевско шосе на 30 юли по повод срещата между отборите на Ботев и ЦСКА. Това съобщиха от пресцентъра на полицията. В деня на мача, който започва в 18,30 часа, при необходимост ще се спира достъпът на автомобили в квартал "Коматево", където се намира стадиона.

Ще бъдат пропускани само автобусите на градския транспорт и колите на живущите в квартала. Останалите участници в движението ще бъдат насочвани по обходни маршрути. Преди, по време и след приключване на футболната среща, полицейските служители ще следят за опазването на реда и недопускането на инциденти на територията на Пловдив. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона.

Привържениците на гостуващия отбор ще бъдат съпроводени до стадиона от полицейски служители през околовръстното шосе. За да бъде избегнато струпване на желаещи да гледат мача, вратите на спортното съоръжение ще бъдат отворени в 16.45 часа. На изградените контролно-пропускателни пунктове полицаите ще извършват стриктни проверки. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител.

При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение. Призовават се феновете да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда; нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия Припомняме, че е забранено внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни.