Това, че Левски и ЦСКА са били по 20-30 пъти шампиони не значи, че това трябва да продължава. По света има много грандове в криза, за жалост така е и в Левски и ЦСКА.

Наставникът на Левски - Петър Хубчев, даде интервю за "Евима Спорт", в което говори по актуалните теми в "синия" клуб. Специалистът сподели, че е добре запознат с липсата на достатъчно много време, в което да успее да наложи своята футболна философия на "Герена". Героят от САЩ 94" остана доволен от проведената първа част от подготовката на тима в Добринище. 

Ето какво каза Хубчев:

"Това, което искахме да видим от първия лагер, макар и без целия отбор, ме удовлетворява. Като обем, натоварване и отношение към тренировките, нямам забележки. Има чисто професионални неща обаче, които искам да са по-добре. Ние сме нови хора и имаме своите виждания и принципи, и футболистите трябва да се нагаждат към нас.

В Левски съм преживял и титли, но и пето и шесто място. Трябва да ги убедим играчите, че това което правим е за тяхно добро и за доброто на клуба. Като започнем от бяганията и завършим с поведението им извън терена. Какви ли не неща се говорят за нас, за налагането на дисциплина, че сме едва ли не някакви терористи. Преувеличени са много.

Времената са други. Жалко, че живеем с миналото. Имам обяснение за себе си. Традициите са хубаво нещо, но те са за това да се нарушават. Това, че Левски и ЦСКА са били по 20-30 пъти шампиони не значи, че това трябва да продължава. По света има много грандове в криза, за жалост така е и в Левски и ЦСКА. Начинът, по който се тренира и поведението е много по-различен от преди. Преди 30 години парите не бяха водещи. Сега, който ми каже, че парите не са най-важното във футбола, просто няма да повярвам. Богатите хора успяват във футбола. Допускани са и много грешки, финансите са много важни, но и много се злоупотребява с тях.

Аз много добре знам, че имидж се гради много дълго време. Бързо може и да се срине. Увереност ми дава начинът, по който работим с екипа ми и момчетата. Тънкият момент е, че във футбола се иска време, за да промениш нещо. В съвременния футболен живот се смята, че трябват 2 или 3 години, за да реализираш своите идеи. Ясно ми е, че в Левски нямам това време. Нека да мине време да видим дали шефовете на Левски ще удържат на думата си. Най-тежко е, когато не вървят нещата, тогава лесно се отказваш от принципите си. Трудно ще пренесем модела на Барса и Юнайтед в страната, в която живеем".