Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев смята, че „червените“ имат сили за победа в двубоя с Лудогорец от Първа професионална лига.

Двата тима излизат един срещу друг на 1-и април от 20 часа.

„След успеха на националния отбор се повдига настроението на феновете и те с нетърпение чакат този мач. Имам какво да си връщаме на Лудогорец. Трябва да прехвърлим и към тях да имат публика. В последния месец има добра настройка нашият тим. Това е един мач, който ще бъде изигран с желание. Първият с третият винаги е имало добри мачове. Надявам се, че след добрия мач на националния тим, всички футболисти ще искат да се изявят. Много е важно самите футболисти да следват указанията на треньора“, коментира Димитър Пенев пред клубната телевизия на ЦСКА.

„Половин гол да е, но да е в наша полза. Ако ги лъжем, успешно да ги лъжем с топката, а приказките да останат за след мача. Вярвам, че ще имаме възможност да си върнем за загубите в последните години. Имаме възможности, имаме сили. Основни футболисти пропуснаха последната среща, но сега всички са налице. С една добра дисциплина на самия терен, ще успеем. Без удари за гол, не трябва да очакваме успех. Имаме футболисти, които могат да решат мача, но Лудогорец има много обигран състав. Основното е на терена. Надявам се, че в тази среща ще има 2-3 гола най-малко. Важно е за самите футболисти да добият по-голямо самочувствие. Убеден съм, че самите футболисти трябва да поемат отговорността. Феновете са налице, ръководството е налице. Мисля, че ЦСКА ще отбележи два гола и дано не допуснем грешки, за да победим.“