Ивайло Чочев ще играе в Пескара или ЦСКА. Българският национал е все по-близо до трансфер в тима от Серия "Б", съобщават в Италия. 
 
Българинът има договор с Палермо за още един сезон, но отборът беше изхвърлен при аматьорите заради финансови нарушения на бившия си собственик Маурицио Дзампарини. Според forzapescara.com Чочев вече се е съгласил да подпише с Пескара за една година с опция за удалжаване на договора, като очакванията са сделката да бъде финализирана до дни.
 
26-годишният полузащитник е в Палермо от лятото на 2014 година, като записа общо 120 мача с 13 гола и 7 асистенции. Той не е играл от средата на март, когато получи фрактура на капачката на коляното и се подложи на операция. Прогнозите за въстановяването му са между 6 и 8 месеца.
 
Футболистът в момента е в България и очаква развитие по въпроса за бъдещето си, като ЦСКА също може да се окаже вариант за него. Той вече се е срещнал и е разговарял с хора от ръководството на "червените" и е изразил готовност да облече екипа на клуба, ако сделката с Пескара пропадне.