Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов сподели след проведения Изпълком, че към момента няма изгледи отборите, които ще участват в елита през следващия сезон да имат проблеми с лицензирането си. Босът на родната централа коментира и темата с футболното съдийство. Той коментира, че представянето на реферите е по-добро от изминалите години.

Борислав Михайлов все още не взел категорично решение, че системата за видеоповторение е необходима на българския футбол.

„Шампионатът ни е много интересен, има напрежение, футболно напрежение във Втора лига, абсолютно оправдана се оказа смяната на схемата и начинът, по който се играе Първа лига”, коментира Борислав Михайлов.

Относно изваждането на Верея от Първа лига, Борислав Михайлов обяви: „Ние получаваме документите и пращаме в прокуратурата, всички федерации работят да се спре този бизнес във футбола, ръководителите на Верея са знаели, един път са глобени. Всички пет, единствени до момента, са срещи отбора на Верея, никъде не е цитиран друг отбор. Не е за публично достояние информацията кои са тези 5 мача. Ние работим много сериозно срещу тази тема. 5 сигнала срещу един и същи отбор. Ние просто си вършим работата.”

„Процедурата по лицензирането не е приключила, нещата изглеждат добре към момента. На 16 май е следващото заседание на комисията и ще се знае всички, които са взели лиценз, към момента се гледат само отборите за А група. Клубовете имаха срещи с представители на комисията и самите клубове вече свикват с процедурата, получават подкрепата на комисията, за да попълнят както трябва документите. Не знам какви задължения има Левски, към НАП е възможно разсрочване, те имат разсрочване.”

„За мен съдийството тази година е по-добро от всяка друга година. Не случайно се променят и таксите на самите съдии. Върху тях се оказва огромен натиск. Има хора, които по три дни преди мача започват да говорят за съдията. Сами виждате какви грешки правят съдиите в Англия, Франция, Испания, Шампионска лига, дори и с ВАР. И ВАР прави грешки, дори с 6 души на екран. В съдийската комисия няма промяна. На съдиите трябва да им се дава вот на доверие. Съдиите са по-добри от всяка друга година.”

Запитан за системата ВАР и кога БФС ще може да я въведе, Борислав Михайлов коментира: „Реалистично, чисто финансово до две години можем да въведем ВАР, ние имаме възможността да гледаме и да се учим дали е подходящо за нас, за българския манталитет, за стадионите, това го имат само големите държави към момента. Аз искам да се убедя, сами  себе си, че това ще бъде от полза за българския футбол. Има само две фирми в света за тази система, дано след време и самата цена да падне. Трябва да бъде убедено цялото общество. Това е бъдещето, не мога да се ангажирам с точна дата”.