Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви новия национален селекционер в лицето на Красимир Балъков. Това стана факт по време на пресконференцията на президента на централата след Изпълкома на БФС.

Легендата на българския футбол заменя на поста Петър Хубчев.

"Благодаря на човека, който се съгласи да поеме националния отбор, толкова скоро до мачовете с Чехия и Косово. Това означава много за мен, че се съгласи. Надявам се да има късмет и да успее да класира отбора. Това е Красимир Балъков. С 20 номер беше в идеалния отбор на света. 2020 е Европейското първенство, надявам се да класира отбора", заяви Михайлов. 

Краси Балъков ще разчита в екипа си на помощниците Станислав Генчев и Йончо Арсов, с вратарите ще работи Калоян  Чакъров, със статистиката ще се занимава Иван Славов.

Що се отнася до бившия вече селекционер Хубчев, Борислав Михайлов коментира: "Аз съм водолей, хубави хора сме водолеите. Хубчев беше раздвоен, има оферти от клуб, каквото можа направи, никой не го е гонил, той сам реши да поеме друг път. Футболът е мъжка игра, на никого не се сърдя. Затова питайте нещо за бъдещето".

Балъков: Поздравявам ви за оракулските възможности, вече съм селекционер

Договорът на Красимир Балъков е от 1 юни до 30 ноември 2021 година

Боби Михайлов: Хубчев има предложение от клуб, сам си тръгна

Дебютът на Красимир Балъков ще бъде на 7 юни в Прага срещу Чехия, а три дни по-късно ще изведе „трикольорите“ на Националния стадион „Васил Левски“ срещу Косово.