Нападателят на България Спас Делев пое отговорността след загубата на националния отбор от Литва с 0:2 в мач от евроквалификациите за Евро 2024.

“Не победихме, защото не успях да вкарам. Ако бях успял да вкарам това положение, можеше мачът да се развие в друга посока. Не е приятно. За да се стигне дотук ние сме виновни. Треньорът не играе. Ние сме на терена. Трябва да се раздаваме на макс. Изцяло вината е наша. Никой друг не ни е виновен".

"Това се обърка, че не успях да вкарам. Поемам отговорността. Опитен играч съм. Това е задължаващо положение. Това е наша страна. Ние я защитаваме. В последно време не я защитаваме както трябва. Все такива загуби, срам ни е. Ние сме на дъното".

"Тежко е, но трябва да се вдигнем. Ще дадем максимума от себе си. Да се вдигнем всичките, за да направим победа. Знаем, че сме на дъното. Всички ни боли. Говоря за нас, ние да играем на терена. Защо те да имат вина? Ние имаме ситуациите".

"Докато има шанс ще се борим. Ще оставим сърцата си на терена и се надявам другия път, тези положения, които имаме, да отбележим. Всички осъзнаваме какво сме направили, за да се стигне до това. След като не побеждаваме. Ние сме едно цяло. Трябва да се извиня. Не сме говорили нищо”, сподели Делев.