След мача капитанът на Унгария Доминик Собослай вкара седмия си гол в 30 мача за страната си беше почти разкъсан от малки деца, които искаха фланелката и обувките му. Специално за него пропускателният режим в огромната микс-зона на стадион "Пушкаш Арена" беше либерализиран. И отново се наложи да проявява изобретателност, докато избере на кое дете какво да подари.

start-photo.bg
90 снимки

След това пред журналистите заяви, че начинът на изпълнение на ъгловия удар, довел до първия ни гол, е бил обсъден предварително с Роланд Шалай. Крилото на Фрайбург е знаел къде да подаде топката и това е било тренирано.

"Много съм щастлив, че успяхме да започнем квалификациите за Европейското първенство с такъв резултат и такава игра. За щастие българите не усетиха, че не аз бих първия корнер, а Роланд. Целта беше след получаването и поемането на топката и аз да стрелям, но двама от тях се приближиха до мен и въпросните двама го очакваха. И тогава реших да пробвам на дрибъл между тях, успях да мина между двамата и да стрелям във вратата", разказа тактиката за първия гол на Собослай и също така говори за втория, реализиран в 26-ата минута: “Няма тайни. Свободните удари трябва да се тренират много, за да успееш да ги овладееш".

Автор: Атанас Василев/БТА