Националният отбор на България гостува на Румъния в приятелски мач на 4-и юни от 21,30 часа. Срещата ще се проведе на стадион „Стяуа“ в квартал Генча в Букурещ, като това е предпоследна проверка за румънците преди UEFA EURO 2024.

Ден преди мача румънските фенове са изкупили онлайн 15 хиляди билета за мача с възпитаниците на Илиан Илиев. Чисто новото съоръжение в румънската столица пък може да побере до 31,254 човека по време на футболен мач.

Румънската футболна федерация анонсира в понеделник, че билети за мача могат да се намерят и на касите на стадион „Стяуа“. За последната контрола на румънците преди UEFA EURO 2024 срещу Лихтенщайн към този момент са продадени 17 хиляди билета. Вторият приятелски мач за "лъвовете" пък отново ще е визита, този път на Словения.

Важен факт е да се отбележи, че Румъния търси успех над нашия национален отбор от 35 години, като през 1990-а година в световна квалификация те надделяват с 1:0 след гол на Джика Попеску. Оттогава досега България никога не прекланя глава пред северните ни съседи.