Националният отбор на България гостува на Сърбия в последния си мач от квалификации за UEFA EURO 2024. Двубоят от група G ще се играе в Лесковац и започва в 16:00 часа. Срещата ще проследим на живо в Gong.bg.

Това ще бъде и финален шанс за "лъвовете" да запишат първа победа през годината, след като тимът не успя да спечели нито един деветте си двубоя през 2023, а общо България е в серия от десет поредни срещи без успех. Вече е сигурно, че "лъвовете" ще финишират на последно място в група G, но срещата е важна за Сърбия, като домакините се нуждаят от равенство, за да си осигурят класиране за финалите на Европейското първенство.

В четвъртък България показа далеч по-добро лице срещу Унгария в дебюта на новия треньор Илиан Илиев, като пред празните трибуни на Националния стадион "Васил Левски" селекцията на Илиев бе на броени секунди от престижна победа с 2:1, но автогол на Алекс Петков с последното докосване в двубоя оформи крайното 2:2.

Илиев няма да може да разчита на крайния защитник Антон Недялков, който пропуска мача с контузия, докато Валентин Антов е наказан след червения картон срещу Унгария. „Много е важно за нас да подходим по същия начин. Да сме по-спокойни. Много хора очакваха Унгария да ни разгроми. Това, че футболистите постигнаха позитивен резултат, от една страна ни афектира, но от друга ни дава самочувствие. Трябва да подходим по същия начин. Всеки да си остави егото извън терена. Тези, които почнат и тези, които влязат. Сърбия може да държи много добре топката. Трябва да сме колектив. Равният е част от играта, но ние с точката няма да се класираме. Бихме искали да спечелим, не да загубим. Искаме да имаме начин на игра. Да се опитаме да имаме стил, разпознаваем, за отбора“, коментира Илиев преди двубоя.

В другия мач от групата Унгария посреща Черна гора, също от 16:00 часа.