Гьозтепе на Станимир Стоилов записа втора поредна победа в Суперлигата. "Гьоз-Гьоз" се наложи с 3:0 над Кайзериспор у дома. Двубоят беше от шестия кръг на турското първенство. Таха Алтъкардеш откри резултата на препълнения "Гюрсел Аксел" в 13-ата минута. В добавеното време на първата част Хуан реализира втори гол. В продължението на второто полувреме Доган Ердоган оформи крайния резултат. В 15-ата минута гол на Ромуло беше отменен заради тънка засада. 

"Жълто-червените" събраха 9 точки и заемат шесто място във временното класиране. Отборът все още е непобеден, след като стартира сезона с три поредни равенства, а след това записа два успеха. Кайзериспор, за който като титуляри започнаха бившите футболисти на Левски и ЦСКА Мехди Бурабия и Дюкенс Назон, е 17-и с три точки. 

Гьозтепе започна много силно мача и поведе още в 13-ата минута. Джалма хвърли тъч в наказателното поле, а вратарят излезе неразчетено. Исак Соле чукна топката към Таха Алтъкардеш, който я насочи във вратата за 1:0. 

Две минути след това домакините организираха нова опасна атака. Хуан комбинира с Давид Тиянич, който му върна, а бразилецът намери своя сънародник Ромуло. Нападателят се освободи и с премерен удар матира противниковия страж. Голът обаче беше отменен заради тънка засада на Тиянич в хода на атаката. 

В 22-ата минута бившият нападател на ЦСКА Дюкенс Назон получи топката в наказателното поле, освободи се от Таха и от 6-7 метра нанесе опасен удар, с който Матеуш Лис се справи. След половин час игра Хуан изведе Ромуло сам срещу вратаря, но Онурджан Пири успя да избие удара на бразилеца. След последвалия корнер Хуан от няколко метра шутира над вратата. 

В продължението на първата част Гьозтепе нанесе своя втори удар в мача. Хуан се пребори за топката с Джери Атама и подаде към Тиянич. Словенецът отправи силен удар, който Пири успя да избие. Топката се озова в Хуан, а той реализира първия си гол с екипа на "жълто-червените". 

Малко преди да измине час игра Тиянич имаше добра възможност за трети гол. Словенският халф отправи коварен удар от малък ъгъл, но Пири се справи. В 68-ата минута Малкъм Бокеле засече с глава центриране от корнер, но от няколко метра прати топката над вратата. 

Шест минути преди края дебют за Гьозтепе направи бразилският офанзивен халф Виктор Юго. Малко след появяването си в игра бразилецът намери Курю Мацуки, а японецът от няколко метра от удобна позиция прати топката над вратата. В 90-ата минута домакините бяха близо до нов гол. Виктор Юго напредна с топката и подаде към Назъм Сангаре. Защитникът центрира към Мацуки, който засече от няколко метра, но вратарят Пири показа завиден рефлекс и успя да избие. 

До трети гол все пак се стигна в четвътата минува на добавеното време. Мацуки поде атака през центъра, напредна, но топката му беше избита. Кълбото се озова в Сангаре, който подаде на друга резерва - Доган Ердоган, а халфът със страхотен удар в долния десен ъгъл от около 15 метра вкара за 3:0. 

Неизползвана резерва остана новата звезда на отбора на Станимир Стоилов Давид Датро Фофана. Нападателят дойде под наем от Челси в последния ден от трансферния пазар в Турция, но е изостанал с подготовката.