Жребият за полуфиналите в турнира за Купата на България вече е хвърлен и той отреди ЦСКА да приеме Литекс в едната двойка, а в другата Славия да бъде домакин на Пирин. При това положение, макар и вече аут от турнира за националния трофей, цели пет тима, в ролята на странични наблюдатели, ще стискат палци за един от полуфиналистите.

Ако приемем, че Литекс е най-вероятният шампион, а Левски и ЦСКА ще влязат в Лига Европа през шампионата, като втори и трети, защото това е най-логичният вариант, то четвъртото място в първенството може да дава излаз към Европа, но може и да не дава. Сметките показват, че, ако ЦСКА спечели Купата, това най-вероятно ще даде зелена светлина и за четвъртия в първенството да се пробва в евротурнирите.

В случай, че Литекс достигне до финала, като евентуален първенец, ловешкият тим ще повлече към Европа и другия финалист, независимо дали се казва Славия или Пирин. Естествено, ако „белите“ или „орлетата“ спечелят трефея, те ще играят в турнирите.

Така че, дали са готови или не, дали имат потенциала или не, отборите, които сега заемат между четвърто и осмо място в класирането, „ще викат“ за ЦСКА във второто по сила състезание.

А те са цели пет поне на този етап – Локо Сф, Локо Пд, Черно море, Берое и Черноморец.