Георги Кабаков получи страхотно признание от Съдийската комисия към УЕФА. Пловдивският рефер попадна в списъка на съдиите, които ще се подготвят за мачовете в Шампионската лига и Лига Европа през пролетта. Кабаков е в групата за семинара в Малта в края на месец януари. На него ще присъстват всички топ рефери, които ще получават наряди за елиминационната фаза на двата водещи клубни турнира в Европа. Български рефер попада в този списък за първи път след повече от 10 години.

Тази покана означава, че почти сигурно следващия сезон Кабаков ще попадне в по-горна група на ранглистата на международните съдии в Европа, като това ще бъде официализирано през месец юни 2018 година.

При добро представяне на семинара в Малта се очаква Кабаков да получи наряд за 1/16 финалите в Лига Европа. Георги Кабаков вече свири два мача в груповата фаза на Лига Европа и се справи без забележки. Пловдивчанинът получи наряд и за един от най-тежките мачове в българския футбол тази година – ЦСКА-Лудогорец, който ще се играе в четвъртък. По-рано през годината Георги Кабаков свири дербито между ЦСКА и Левски, като нито един от отборите не изрази претенции към съдийството.

Страхотно признание за Кабаков -  може да свири в елиминациите в Лига Европа