Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович призна, че утрешният съперник на тима в Лига Европа – Спартак Търнава – разполага със специфични качества, които го превръщат в неудобно препятствие за неговия тим. Хърватинът говори за напрежението, съпътстващо срещите от евротурнирите, но също и показа вярата във възможностите на собствените си момчета.

„Вчера и днес тренирахме доста ситуации и се справихме много, много добре. Искам от момчетата да направят тези неща на терена, да играят добре и да привлекат публиката на наша страна. Искаме да направим хубав мач”, каза Акрапович.

„Само Мустафа Абдулахи е контузен, всички други са здрави. Мога да използвам и Давид Малембана, който в предния мач влезе за 2-3 минути. Другите са наред.”

„Мотивацията ни е, че ще се покажем на ниво, което е по-високо от другите мачове. Ще премерим сили с отбор от чужбина. Това винаги е интересно. Всеки играч иска да се покаже в добра светлина, да покаже своите качества. Това е мач, в който отборът трябва да се представи така, както искам.”

„Изгледах записи на последните 2-3 мача на противника. Видях къде са били силни и къде са имали проблеми. Всичко направихме заедно. Хареса ми, че играчите показаха интерес към това и отработихме в тренировките така, както искаме да изглеждаме. Противникът разполага с физическа сила и някои качества, които са неудобни за нас. Ще трябва да го надмогнем.”

„Напрежение има за всички – както за играчите, така и върху нас, треньорския щаб. Аз имах такива мачове (в евротурнирите – б.р.) с бившия ми тим Шкендия. Бяха  много важни, много интересни. Не можеш просто да го научиш, трябва да го изпиташ от първа ръка. Изпитах огромно удоволствие от тези срещи. Надявам се моите футболисти да се чувстват по този начин след мачовете. Те имат качества и могат да ги покажат.”

В същото време капитанът на отбора Димитър Илиев посочи публиката на стадион „Локомотив” като един от най-важните фактори в утрешния двубой.

„Надявам се да покажем добро лице, желание, футболни достойнства. Ясно е, че сме пределно мотивирани, битката ще я предложим. Важно да покажем, че сме по-добре технически и чисто футболно от отбора на Търнава. Надяваме се стадионът да бъде пълен. Това ще ни даде допълнителен импулс. Смятам, че това ще е нашето предимство в този мач. Надявам се феновете да дадат криле на нашия отбор”, каза опитният нападател.

„Стадионът ще бъде претъпкан. Имам информация, че е почти разпродаден. Сега имаме много по-добър шанс да преодолеем тима на Спартак. Трябва да се възползваме от шанса, който ни се предлага. Имаше много по-силни отбори, които да ни се паднат. Чакаме с нетърпение да утрешния мач и дано след края му да бъдем с едни гърди напред”, добави Илиев.

За първи път Локо Пд ще играе европейски мач в „Лаута”, а датата на срещата със Спартак Търнава съвпада с 93-ия рожден ден на клуба.