Наставникът на ЦСКА Александър Томаш говори на официалната си пресконференция преди мача с Левски.

„Това е един мач, в който трябва да се насладим. Знам какъв е зарядът. Участвал съм като футболист в такива мачове. Спокойни сме, при нас няма напрежение и очакваме мача.

start-photo.bg
16 снимки

Реплики с Генчев не е имало. При нас има уважение. Реплики има в пресата. На всяка една пресконференция казвам, че аз искам да изведем треньорската професия на друго ниво. Уважение към всеки един колега.

Дали има вълнение? Нормално е. Доста години съм в треньорската професия. Всичко се предава на играчите

Очаквам да изживея този мач. Да се насладя.

Вчера се събрахме 95% от отбора. Утре в 10 часа на официалния сайт ще излезе групата. Няма какво да крием. Нормално , трябва да възстановим тези играчи, които са пътували и играли. Ще бъдем наясно точно преди мача на кои играчи ще мога да участват в мача”, коментира Томаш. 

„Ще се насладим, ще го изживеем заедно с играчите. Запознат съм с отговорностите. Ще направим всичко възможно да зарадваме феновете. Как и по какъв начин, трябва да се справим.

Вярвам в себе си, вярвам в екипа си. Футболистите са хора, затова всеки път го казвам. Трябва да го изживеем, да се насладим. Готов сме и нямаме притеснения.

Абсолютно всеки един, който е в ЦСКА в момента, сме наясно каква е целта. И аз съм убеден, че работя в клуб, който в независимо ситуацията, проблемите, времето, този клуб в момента знае каква е целта. Преди няколко дни на една друга пресконференция го заявиха същото нещо. ЦСКА ще достигне своята цел. Вярвам го това нещо и съм убеден.

Това е мач, който е непредсказуем. Вярвам в себе си, екипа и играчите. Спокоен съм и искам да го предам на футболистите. По-добра ситуация за нас от този мач няма”, допълни Томаш. 

„Сигурен съм, че ще бъдем равнопоставени на трибуните. Доста мачове съм играл пред „червената” публика. Знам какво могат. Убеден съм, че изцяло ще изпълнят секторите за нас. Ще се надяват ние да сме искрицата, която ще запалим. Убеден съм, че на трибуните ще бъде интересно.

Всеки път казвам, че съм наясно, че трябва време, но ние го нямаме. Убеден съм, че след зимната подготовка отборът ще играе така както искам. Имаме затруднения в момента, но е нормално. Този мач е различен. Емоция, живот за определени фенове. Няма какво да кажа, за да ми служи утре за оправдание след мача.

Аз никога не нападам футболистите. Аз съм доста отговорен и знам какво представлявам и какво представляват футболистите ми. Вярвам, че това беше доста позитивно за тях. Надявам се утре да получите отговор на това нещо.

Естествено, че разигравам в главата си всякакви сценарии. Едно е в главата ти, едно е да го предадеш на футболистите и друго да го направят. Имаме футболисти, които на момента могат да решат ситуации. Моята идея е да имаме отбор, който да побеждава. Като индивидуални качества имаме много добри играчи”, завърши наставникът на ЦСКА.

подкрепя българския спорт